OBRANA IZ SNOVA

Štimac: Za belgijski zid ćemo trebati puno kreacije

10.09.2012 u 12:42

Bionic
Reading

Izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske dao je nekoliko kratkih izjava za The Latest News u kojima je jasno dao do znanja da se ne boji Belgije koja u utorak dočekuje njegove momke u Bruxellesu

'Vidio sam da su i Belgijanci imali problema protiv Walesa, iako su slavili s 2-0. Igrali su sat vremena s igračem više, ali nisu uspjeli zabiti iz igre već su to dva puta napravili iz prekida,' rekao je Štimac.

'Međutim, Belgija je naš najveći suparnik u skupini, ali sutrašnju utakmicu smatram kao lakši zadatak nego onaj koji smo imali protiv Makedonije. Igramo u gostima protiv sjajne momčadi i nema pritiska od pobjede. Nema dvojbe da neće biti lako, ali psihički će biti lakše nego protiv Makedonije u Maksimiru (pobjeda 1-0) - smatra Štimac koji je vrlo impresioniran individualnom kvalitetom 'crvenih vragova'.'

'Usuđujem se reći da je ovo najbolja belgijska generacija ikada. Ako se ne varam, imaju osam igrača koji su u najjačim svjetskim ligama osvojili naslov prvaka sa svojim klubovima. Mislim da je to dovoljno reći o individualnoj snazi Belgije,' veli Štimac te nastavlja.

'Thomas Vermaelen i Vincent Kompany su jedni od najboljih stopera svijeta. Vjerujem da će Belgija uskoro biti Top 10 na FIFA-inoj rang ljestvici. Morat ćemo biti jako kreativni da probijemo posljednju liniju obrane belgijske reprezentacije,' zaključio je hrvatski izbornik intervju za The Latest News.

Belgija je u Cardiffu slavila netaknute mreže