NOVA FRKA OKO REPKE

Radošević: Nisam rasist, nikoga nisam želio uvrijediti

09.09.2012 u 15:12

Bionic
Reading

Skandal s rasističkim porukama na vlastitom profilu na jednoj društvenoj mreži, reprezentativac Hrvatske Josip Radošević je u priopćenju poslanom od strane HNS-a ocijenio kao mladenačku nespretnost te naglasio kako nije rasist i kako nikoga nije želio uvrijediti

Internetom se poput munje proširila informacija kako je mladi reprezentativac Hrvatske Josip Radošević na svom profilu na jednoj društvenoj mreži vodio raspravu, tijekom koje je vrijeđao na rasnoj osnovi. Njegov prijatelj, jedriličar Dino Sindik, ispod fotografije na kojoj je Radošević u duelu s tamnoputim nogometašem, napisao je: 'Podapni jebenoj crnčugi nogu, majku mu je...!', a zatim ga i upitao: 'Kako si uopće mogao disati njegov zrak?' Radošević mu je odgovorio kako 'to nije ni tako strašno, jer se već navikao na crnju iz razreda'.

Iz HNS-a su se oglasili priopćenjem u kojem stoji kako je Hrvatski nogometni savez, apsolutno i bezuvjetno protiv rasizma u bilo kojim oblicima, te se na sve moguće načine bori protiv njega. To, između ostalog, dokazuje i činjenica da u svojim redovima, u različitim momčadima i uzrastima, ima pripadnike različitih rasa.

'Kada je riječ o nogometašima, rangiramo ih i selektiramo samo po njihovim igračkim kvalitetama i niti po čemu drugom', stoji u priopćenju iz krovne kuće hrvatskog nogometa, kao i to da 'Josip Radošević poručuje kako nije htio nikoga povrijediti, već je samo htio naznačiti da nema ništa protiv pripadnika drugih rasa. Slaže se da to nije napravio na najbolji mogući način i da je trebao biti obazriviji, ali svojim komentarom nikoga nije htio povrijediti, te mu je žao ako se to na kraju dogodilo.' U priopćenju stoji i kako Josip Radošević nikako nije rasist, a opisani je komentar ostavio prije više od dvije godine, kada je imao samo petnaest godina.