PILA NAOPAKO?

Kompany: Uz iskusnu Hrvatsku apsurdno je nas zvati favoritima

09.09.2012 u 14:56

Bionic
Reading

'Bilo bi apsurdno nazivati nas favoritima. Pa, Hrvatska je toliko iskusnija od nas. To je realnost, a bit će i drugih teških utakmica za nas', kazao je Kompany

'Dovesti Belgiju na Svjetsko prvenstvo u Brazilu bio bi jednako lijep trenutak kao i kada sam s Manchester Cityjem osvojio naslov prvaka Engleske', izjavio je srednji branič Vincent Kompany, koji je i u Cityju i u reprezentaciji kapetan.

'Navijači u našoj zemlji čekaju 10 godina da se plasiramo na veliko natjecanje. Normalno je da od nas sada puno očekuju', veli 26-godišnji Kompany.

Belgija je kvalifikacije otvorila pobjedom u gostima kod Walesa 2-0.

'Za nas je jedino važno da se uspijemo kvalificirati. Stoga je pobjeda kod Walesa sjajna za našu momčad. Pokazalo se u toj utakmici koliko je teško suprotstaviti se Walesu na njihovom terenu, tamo će mnogi gubiti bodove'.

Branič Walesa, West Hamov igrač James Collins dobio je u 25. minuti crveni karton zbog grubog starta na Guillaumeu Gilletu, što je Belgijancima olakšalo posao…

'Pričao sam s Collinsom nakon utakmice. Zapravo se radilo samo o tome tko će prvi do lopte. U Premiershipu vjerojatno za takav start ne bi dobio crveni karton. No, kao igrač iz engleskog prvenstva, uvijek morate biti oprezni u utakmicama pod okriljem Fife, jer su suci potpuno različiti. Naša gruba i prevrtljiva liga je drukčija od međunarodnog nogometa. I sam često pomislim kada igram za reprezentaciju kako u određene duele ne smijem ići 100 posto. Ponekad zastanem i čekam hoće li suparnički igrač napraviti prekršaj'.

Uoči dvoboja s Hrvatskom u Bruxellesu u utorak, Kompany odbacuje sugestije mnogih kako je Belgija prvi favorit skupine.

'Bilo bi apsurdno nazivati nas favoritima. Pa, Hrvatska je toliko iskusnija od nas. To je realnost, a bit će i drugih teških utakmica za nas', zaključio je Kompany.