INTERVJU ZA AS

Štimac: Mourinhov dolazak je značio puno Luki Modriću

09.09.2012 u 14:44

Bionic
Reading

'Luka nema problema s loptom, ali nije u vrhunskoj formi. Srećom, to se moglo vidjeti samo u uzastopnim naletima naše reprezentacije kada je jednostavno na trenutke ostao bez snage i preciznosti u svojim dodavanjima'

Izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske, Igor Štimac, dao je ekskluzivan intervju za španjolski AS i to na tečnom španjolskom, tvrdi tamošnji medij.

Kako ste vidjeli nastup Luke Modrića protiv Makedonije?
Kao pametan. Luka nema problema s loptom, ali nije u vrhunskoj formi. Srećom, to se moglo vidjeti samo u uzastopnim naletima naše reprezentacije kada je jednostavno na trenutke ostao bez snage i preciznosti u svojim dodavanjima. No svejedno je odigrao sjajno protiv momčadi koja je vrlo disciplinirana i koja je igrala vrlo zatvoreni stil nogometa.

Započeo je utakmicu na poziciji razigravača...
Da. Započeo je utakmicu iza isturenog Mandžukića, ali sam ga u nastavku odlučio staviti na poziciju defanzivnog veznog. Uostalom, s te je pozicije i asistirao Mandžukiću koji je samo proslijedio loptu Jelaviću za pogodak.

Na kojoj poziciji igra bolje?
On može igrati na bilo kojoj poziciji (haha), jer je to igrač koji razmišlja vrlo brzo. Ima sjajan pregled igre i zaista može igrati na bilo kojem dijelu terena. Pred njim je lijepa budućnost u Španjolskoj i uvjeren sam da će ga navijači Reala vrlo brzo zavoljeti.

Da li je Modrić tražio da igra 90 minuta kada je sletio u Zagreb?
On je veliki profesionalac. Jedino što mi je rekao da će napraviti što god se bude tražilo od njega. Takav tehničar potreban je u svakoj utakmici i bez obzira na okolnosti morate započeti utakmicu s njime.

Jeste li poznavali Josea Mourinha prije njegovog dolaska u Zagreb?
Ne, nisam. Ali veliki sam ljubitelj njegovog djela. Cijenim sve što radi za nogomet u svijetu i za sve nas trenere. Njevog stil nogometa je primjer kakvog bi treneri trebali slijediti. Zahvalan sam mu što je posjetio Zagreb i Hrvatsku. To je, prije svega, bilo iznimno važno Luki.

Kako vam se svidio? (Štimac se prebacio na engleski da bolje objasni).
On je osoba s kojom je vrlo lako komunicirati, vrlo je jednostavan. Sjajan tip.