'GRAĐANI' NE ODUSTAJU

Real odbio Cityjevih 200 milijuna eura za Ronalda

06.09.2012 u 19:05

Bionic
Reading

Predsjednik madridskog Reala Florentino Perez odbio je ponudu Manchester Cityja tešku 200 milijuna eura za Portugalca Cristiana Ronalda

Bogati vlasnici Manchester Cityja ovoga su ljeta ponudili Realu 200 milijuna eura odštete, a igraču su ponudili godišnju plaću od 20 milijuna eura, čime bi postao najbolje plaćeni nogometaš svijeta.

Istovremeno, As, koji je prenio ovu priču, tvrdi da je City zainteresiran i za Realovog trenera Josea Mourinha i da je samo pitanje dana kada će Portugalac na klupi engleskih prvaka zamijeniti Roberta Mancinija.

No iako su ovoga ljeta u Cityju dobili 'odbijenicu', 'građani' se ne mire i spremaju novu, po svemu sudeći još unosniju ponudu za zvijezdu Reala koja je ovih dana prilično nezadovoljna statusom u klubu. A koliko ta nova ponuda iznosi - zasad je tajna.

Razgovori na ovu temu mogli bi se 'pokrenuti' 18. rujna kada će se ove dvije momčadi sučeliti u Ligi prvaka.

Šeik Mansour želi da se cijela priča završi u zimskom prelaznom roku - posljednjem u kojem neće biti 'financijskog fair-playa'. Prema novim pravilia, UEFA je predvidjela da će klubovi moći trošiti samo ono što zarade, te da se bogati klubovi neće moći ponašati kao 'pijani milijunaši'.

Portugalčev prijelaz iz Manchester Uniteda u madridski Real iz 2009. sa 93,9 milijuna eura još je rekordan, a sa 12 milijuna eura godišnje plaće Ronaldo je tek peti na svijetu.