SADAŠNJOST JE RUSIJA

Capello: O Englezima me ne pitajte ništa

06.09.2012 u 17:20

Bionic
Reading

U druženju s ruskim novinarima, talijanski stručnjak Fabio Capello, koji je u srpnju imenovan za novog izbornika Rusije, nije želio govoriti o svom odlasku s klupe Engleske

Klupu 'gordog albiona' je Capello napustio u veljači, nakon što je Engleski nogometni savez (FA) oduzeo kapetansku vrpcu Johnu Terryju mimo njegove volje. FA se nakon toga okrenuo Royu Hodgsonu koji je preuzeo Englesku, dok Capello nastavlja svoju dugotrajnu trenersku avanturu kao izbornik Rusije, koja će u petak u Moskvi odigrati prvu utakmicu u kvalifikacijskoj F skupini za Svjetsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske.

'Otišao sam iz Engleske, znate zašto. Zbog respekta. Samo toliko. Nemojte me više pitati ništa o Engleskoj'.

Pa su novinari pitali za Rusiju i za prvog suparnika u kvalifikacijama, Sjevernu Irsku.

'U njihovom sastavu su igrači koji su igrali u engleskoj Premierligi, kao i u škotskoj. Poznajem ih, to je moj posao da ih znam. Ali, ja ne volim govoriti o individualcima, radije govorim o momčadi'.

Onda je nešto rekao o vlastitoj.

'Naša momčad je dobra. Na Euru smo odigrali neke stvarno dobre utakmice. Isti duh i isti stil želim vidjeti i dalje u ovoj momčadi. Ukoliko ćemo igrati na toj razini, rezultati će biti u redu'.

Rusija je na Europskom prvenstvu zbog poraza od Grčke u 3. kolu u A skupini ostala bez plasmana u četvrtfinale. Capello na popis za početak kvalifikacija nije uvrstio neke prekaljene napadače, kao što su Arsenalov napadač Andrej Aršavin, koji je od debija 2002. godine odigrao 74 utakmice za reprezentaciju i zabio 17 golova, Readingov Pavelj Pogrebnjak ili Roman Pavljučenko iz moskovskog Lokomotiva. Pozvao je tek trojicu. To su Aleksander Keržakov (Zenit), Artem Džjuba (Spartak Moskva) i Aleksander Kokorin (Dinamo Moskva). U međuvremenu se Džjuba ozlijedio, pa će na raspolaganju za Sjevernu Irsku imati samo dvojicu napadača.

'Neću prije Sjeverne Irske nikoga naknadno pozivati. Vidjet ćemo nakon utakmice je li potrebno pozvati nekog novog igrača za ogled protiv Izraela 11. rujna', rekao je Capello.