DOBAR POČETAK U REALU

Mourinho zadovoljan kako se Modrić uklopio

03.09.2012 u 08:47

Bionic
Reading

Jose Mourinho, trener Real Madrida, pohvalio je Luku Modrića za njegov prvi nastup u španjolskom prvenstvu, u kojem je 'kraljevski' klub u Madridu pobijedio Granadu s 3:0

Real Madrid je tek u trećem nastupu u Primeri ove sezone stigao do prve pobjede, a Luka Modrić je zaigrao u početnom sastavu aktualnog prvaka. U prvom poluvremenu je podijelio nekoliko dopadljivih lopti, a u 56. minuti je solidno šutnuo desnom nogom izvan kaznenog prostora, ali ipak malo pored vratnice. Modrića je Mourinho postavio kao ofenzivnog veznog, polušpicu, odnosno na mjesto koje inače pokriva njemački reprezentativac Mesut Özil, koji je i zamijenio hrvatskog reprezentativca u 58. minuti.

'Zadovoljan sam s Modrićem. On nije u fizičkom stanju koje bi mu omogućilo igranje na nekoj drugoj poziciji, pa nije previše morao raditi u defenzivnim zadacima. Odigrao je gotovo 60 minuta, što je dobro za njega. Sada ide u hrvatsku reprezentaciju i bilo bi dobro ukoliko nastavi igrati u kontinuitetu. Mi se nadamo da će u reprezentaciji igrati što više, jer je proveo dugačak period bez igre. Protiv Barcelone je pružio dobru predstavu, ali u ovoj utakmici mu je teško bilo odigrati svoj najbolji nogomet, jer moja momčad nije igrala dobro', prokomentirao je Mourinho, koji, usprkos uvjerljivoj pobjedi nije bio zadovoljan igrom svog sastava.

'Ne sviđa mi se kako je odigrala moja momčad. Pokazali smo premalo ambicija, brzine i intenziteta. Jedan tjedan je vrlo kratko razdoblje ako želite nešto postignuti u nogometu, kada to usporedite s ostalim područjima u društvu, a mi naše vrijeme moramo jako dobro iskoristiti. Nije dovoljno samo pobijediti, moramo igrati bolje nego protiv Granade. Protiv Barcelone u Superkupu sam vidio moju momčad koja je od prve minute išla do svojih limita, ali u ligi to nije tako. Teško mi je objasniti zašto. To je pitanje na koje moram otkriti odgovor i na kojem moramo raditi', rekao je, između ostalog, Mourinho.