TRIJUMF REALA

Pogledajte sjajno Modrićevo dodavanje

02.09.2012 u 20:46

Bionic
Reading

Kao što su španjolski mediji najavili, Luka Modrić je krenuo u prvih 11 u susretu trećeg kola španjolskog nogometnog prvenstva između Real Madrida i Granade te nije razočarao. Domaćin je i slavio 3:0

Nakon što je dobio desetak minuta u Superkupu protiv Barcelone, Jose Mourinho odlučio je hrvatskom veznjaku pružiti priliku od prve minute, a Modrić mu se odužio vrlo dobrom predstavom.

Hrvatski veznjak je već u četvrtoj minuti sjajno gurnuo Callejona u veliku priliku, no vratar Granade je obranio udarac domaćeg napadača. I inače, tijekom cijelog poluvremena Modrićeve lopte su bile točne i jako opasne za suparničku momčad, pa tako treba izdvojiti i dodavanje za Benzemu u šesnaestercu, ali se Francuz na kraju spetljao.

Moramo spomenuti i situaciju na početku utakmice kada je Modrić imao otvoren put prema vratima Granade, ali je pomoćni sudac signalizirao zaleđe iako ostaje dojam kako ga nije bilo. Osim toga, pred kraj poluvremena Modrić je bio usamljen na sedam metara od gola, ali mu Ronaldo nije dodao, nego je neuspješno pucao.

U nastavku, u 56. minuti, Modrić se opet ukazao, opalio je s ruba šesnaesterca, ali je lopta prošla zamalo pored desne vratnice, da bi minutu kasnije bio zamijenjen uz veliki pljesak navijača Reala.

Dodajmo kako je nakon 45 minuta Real vodio golom Cristiana Ronalda iz 26. minute, a već u 53. minuti drugog dijela Portugalac je povećao vodstvo na 2:0. Higuan je u 76. minuti zabio za 3:0 i postavio konačan rezultat.

Španjolska 1. liga, 3. kolo
Real Madrid 3 0 Granada CF
Strijelci
1:0 C. Ronaldo (26') 2:0 C. Ronaldo (54')
3:0 G. Higuaín (76')
Sastavi
I. Casillas
S. Ramos
Pepe
Marcelo
Á. Arbeloa
O. Xabi Alonso
S. Khedira
C. Ronaldo (65' G. Higuaín)
J. Maria Callejón (45' Á. Di María)
K. Benzema
L. Modrić (58' M. Özil)
Tońo
B. Gomez
I. Lopez
G. Siqueira
A. Nyom
M. Mikel Rico
S. Iriney
F. Orellana (76' J. Romero Gómez)
J. Manuel Ortiz (69' G. Torje)
A. Floro Flores
Y. El Arabi (63' Mainz)
Žuti kartoni
Pepe 39'
Á. Arbeloa 69'
B. Gomez 13'
Crveni kartoni
B. Gomez 60'