SERIE A

Slavlje Milana, poraz Vukušića i Pescare

01.09.2012 u 23:25

Bionic
Reading

Nakon što je Torino s 3:0 pobijedio Pescaru, u drugoj subotnjoj utakmici 2. kola talijanske Serije A Milan je u Bologni pobijedio s 3:1. Junak utakmice bio je Giampaolo Pazzini

Ovaj povremeni talijanski reprezentativac je ovog ljeta zamijenio Inter s Milanom i vrlo brzo se pokazao odličnom investicijom aktualnog talijanskog doprvaka. Naime, Pazzini je bio strijelac sva tri pogotka u Bologni.

No, Milan je unatoč visokih 3:1 sretno došao do pobjede. Domaćin je bio bolja momčad, stvarao je više prilika za gol, ali su Pazzini i nespretni domaći vratar Agliardi bili krivci za poraz Bologne.

Prva dva pogotka, na obje strane, su postignuta iz jedanaesteraca i to u prvom dijelu, a Bologna je u nastavku sve do 77. minute bila daleko opasnija. No, tada je grdno pogriješio domaći vratar Agliardi ispustivši loptu koja je bila sigurno u njegovom naručju. Pazzini je spremno dočekao poklon, a domaćina je pokopao novim golom u 85. minuti.

Hrvatski nogometaš Ante Vukušić debitirao je u subotu za svoju novu momčad Pescaru, koja je na kraju prošle sezone talijansku Seriju B zamijenila Serijom A.

Gostovala je Pescara kod, također novog prvoligaša Torina, te je teško poražena 3:0. Donedavni igrač splitskog Hajduka je u igru ušao u 46. minuti, no nije uspio promijeniti stvari na travnjaku. Inače, Pescara je donekle bila osuđena na poraz već od 27. minute kada je pocrvenio Terlizzi.

Napravio je Terlizzi pritom i prekršaj za penal, ali ga nije realizirao Bianchi.

No, u 34. je Sgrigna zabio za Torino i tako materijalizirao brojčanu prednost na travnjaku, a u nastavku je domaća momčad zabila još dva puta za uvjerljivu pobjedu (Brighi u 58. i Bianchi u 62. minuti).

Pescara je tako loše otvorila prvoligašku sezonu: podsjetimo da su u 1. kolu na svom travnjaku izgubili od Intera, također s 3:0.