ČEKA SE POTPIS

Perez poželio Luki dobrodošlicu

27.08.2012 u 11:14

Bionic
Reading

Saga oko transfera hrvatskog nogometnog reprezentativca Luke Modrića iz Tottenhama u Real Madrid danas će dobiti i službeno svoj sretan epilog

U nedjelju navečer došlo je do dogovora predsjednika dvaju klubova, a BBC navodi kako će 'kraljevski klub' isplatiti 'spursima' odštetu od tridesetak milijuna funti.

Tottenham je vijest o 'partnerskom sporazumu' s Realom i transferu Modrića službeno potvrdio na svojoj internetskoj stranici, jednako kao i madridski klub.

'Snažna povezanost i afinitet između dvaju klubova rezultirao je ugovaranjem dugogodišnjeg partnerskog odnosa i uspješnim transferom Luke Modrića. Oduševljeni smo što možemo izraziti dobrodošlicu Luki i veselimo se bliskoj suradnji s Tottenhamom u nadolazećim godinama,' rekao je predsjednik madridskog Reala Florentino Perez.

Svoj je komentar povodom uspješno sklopljenog posla dao i Tottenhamov predsjednik Daniel Levy:

'Luka je bio odličan igrač za nas i, iako se radije ne bismo rastali s njim, zadovoljni smo što odlazi u Real Madrid, u klub s kojim ćemo dijeliti dugo i produktivno partnerstvo kojem se veselimo.'

Real Madrid na svojoj web-stranici Modrića opisuje biranim riječima. Navodi se kako je u Tottenhamu bio glavni playmaker i jedan od najvećih zvijezda, kao i da ga pored igračkih krase velike ljudske vrline:

'Modrić ima sjajnu osobnost i kreativnost koja omogućuje laku komunikaciju sa suigračima i organizaciju igre momčadi. On je također sjajan asistent i žrtvuje se za momčad.'

Modrić je u Tottenham stigao na ljeto 2008. godine iz zagrebačkog Dinama uz odštetu od 16.5 milijuna funti i otad je zabio 17 golova u 160 nastupa za 'spurse'.