OD VEČERAS

Boysi: Selimo na Istok jer to je svjetlo na kraju tunela

25.08.2012 u 18:16

Bionic
Reading

Dinamovi navijači Bad Blue Boysi odlučili su još 'žešće' ući u (verbalni) rat sa Zdravkom Mamićem, te su najavili službeno premještanje sa sjeverne na istočnu tribinu, odnosno nasuprot svečanim ložama, u kojima sjedi Zdravko Mamić

Priopćenje Bad Blue Boysa prenosimo u cjelosti:

'Naša grupa je veći dio svoje povijesti trpjela razne oblike represije i progona zbog svojih uvjerenja i stavova, ali za ovo što se događa posljednjih nekoliko mjeseci teško da postoji presedan bilo gdje u svijetu.

U sprezi klupske Uprave i zagrebačke policije zabranjena su gostovanja, pojedince iz grupe se privodi na gotovo tjednoj bazi na razne informativne razgovore, a najnoviji su popisi i zabrane ulaska na Maksimir nepodobnima koje ne samo da su nezakonite, nego se vjerojatno radi i o kaznenom djelu čemu ćemo pažnju posvetiti u idućim danima.

U tom 'lovu na vještice' sudjeluje i dio plaćenih medija te neke nevladine udruge poput HHO-a koje se navodno bave 'promicanjem ljudskih prava', a nisu ništa drugo nego samo mali kotačić Mamićeve propagandne mašinerije koje se usiljeno i neuvjerljivo zgražaju nad našim bakljama i parolama s tribine, dok kriminal i osobni interesi proždiru Dinamo i hrvatski nogomet u cjelini, a navijače koji o tome govore zatvara i maltretira pri čemu se krše njihova osnovna ljudska prava, pa i zakoni RH.

Sjeverna tribina stoji kao trn u oku svima kojima smeta to što se nismo povukli ni milimetra, što smo s gađenjem odbili bilo kakav vid kompromisa u našoj borbi za Dinamo bez kriminalaca i mafijaša i što ne pokazujemo znakove slabosti ili opuštanja u namjeri da i tu borbu dobijemo.

Zbog toga, i samo toga, tribinu koja je Dinamova najveća snaga, tribinu koja je nebrojeno puta bila svjetlo na kraju tunela za naš klub i koja je uvijek govorila ono što većina misli na sve se načine pokušava poniziti i izolirati.

Zbog toga i mreža koja bi nas kao simbolično trebala prekrivati, zbog toga su i stotine kamera koje ne služe valjda ničemu osim ruganja i osjećaju nadmoći onih koji su ih postavili. Zbog toga su i stotine interventnih policajaca koji, dok god su na našoj tribini, ne odgovaraju nikome i ničemu.

Na kraju krajeva zbog toga i puštanje u 'prodaju' samo trećinu ukupnog kapaciteta naše tribine na svim dosadašnjim europskim utakmicama, da nas prikažu kao 'šačicu' prekrivenu mrežom, samu i izoliranu i da grupu rasprše na 3 različite tribine.

A zbog svega toga vodstvo grupe donijelo je odluku da će od današnje utakmice sa Zagrebom (25. kolovoza) BBB navijati s istočne tribine.

Takve odluke nikada nije lako donijeti, one za sobom povlače bezbroj posljedica ali kao vodstvo grupe koja proživljava možda i najteže trenutke u svojoj povijesti moramo biti odgovorni prije svega prema onima koji su dio te grupe i zaštiti sami sebe.

Ta odluka se može mijenjati i odnositi čak i na zapadnu ili južnu tribinu, ovisno o okolnostima. Na vrijeme ćemo objavljivati takve obavijesti ako ih bude.

Također, podsjećamo sve svoje članove i one koji se smatraju dijelom grupe da svojim ponašanjem predstavljaju ne samo sebe nego i grupu BBB. Bez obzira o kojoj se tribini radi, bez obzira bili na stadionu ili van njega.

Naša je obaveza da ponekad i istrpimo nepravedne zvižduke koji su stizali od pojedinaca s drugih tribina.

Vjerujemo da ćemo se brzo vratiti tamo gdje nam je mjesto i gdje pripadamo jer, iako napuštamo svoju tribinu, mi ćemo uvijek biti Sjever'.

BAD BLUE BOYS