LOŠE VIJESTI IZ RUSIJE

Bilić i kad gubi dobiva pljesak, što je s Ćorlukom?

25.08.2012 u 15:53

Bionic
Reading

U derbiju šestog kola ruskoga nogometnog prvenstva moskovski je Dinamo došao do prve pobjede u sezoni, i to gostujući kod gradskog rivala Lokomotiva. Momčad Slavena Bilića izgubila je 3:2

Još gora vijest za hrvatskog trenera i njegov stručni stožer, a posredno i za hrvatsku reprezentaciju, ozljeda je Vedrana Ćorluke koji je morao napustiti igru u 63. minuti. Izašao je s travnjaka šepajući, a s obzirom da je publiku pri izlasku pozdravio mašući kopačkom, moglo bi se raditi o ozljedi stopala, gležnja ili Ahilove tetive.

'Danas smo jednostavno igrali loše. Suparnik nam je prejednostavno stvarao opasnosti pred golom. Ono što smo uvježbavali na treninzima nismo sproveli na utakmici. Iznenadila nas je činjenica da je Dinamo bio svježiji od nas, iako smo očekivali da ćemo zbog njihova dvoboja u Europa ligi u srijedu svježiji biti mi', kazao je na konferenciji za novinare nakon utakmice hrvatski trener poraženog sastava Slaven Bilić.

Upitan da komentira suđenje, točnije dva detalja u kojima je njegova momčad oštećena, Bilić je odgovorio:

'Nikad ne izbjegavam komentirati sudačke pogreške, ali samo u onim situacijama kada sam zadovoljan igrom vlastite momčadi. S obzirom na to kako smo danas igrali, sram me je bilo što reći protiv sudaca', rekao je donedavni izbornik hrvatske reprezentacije, nakon čega se dvoranom ispunjenom novinarima prolomio spontani aplauz.

U pobjedničkoj je momčadi svih 90 minuta odigrao hrvatski reprezentativni stoper Gordon Schildenfeld, baš kao i Dario Krešić na golu domaćeg sastava. Vedran Ćorluka igrao je do 63. minute, kada je izašao s travnjaka šepajući. Prije toga izuo je kopačku.

U razgovoru s novinarom Sport-Expressa nakon utakmice nije sugerirao da je ozlijeđen.

'Izgubili smo jer smo napravili previše pogrešaka na našoj polovini terena. Ozbiljna si momčad ne smije dopustiti toliko pogrešaka. Znali smo da je suparnik u psihološkim problemima zbog serije poraza u koju je upao. Dobro su se, međutim, Dinamovi nogometaši prilagodili našoj igri i odigrali jako dobru utakmicu. Vidi se da imaju redom visoko kvalitetne igrače, kao i da ne igraju skupa tek od ove godine', zaključio je hrvatski stoper.