NAKON DVA MJESECA

Barrios razočaran napušta kinesku ligu

21.08.2012 u 08:53

Bionic
Reading

Samo dva mjeseca nakon što je, uz odštetu od 8.5 milijuna eura, prešao iz Borussije Dortmund u kineski Guangzhou Evergrande, paragvajski nogometaš Lucas Barrios se želi vratiti u Europu

Prilično začuđujuće, 27- godišnji napadač, koji je u sezoni 2009/10 bio treći, a godinu kasnije četvrti strijelac Bundeslige, nije uspio u Kini izboriti mjesto u udarnoj momčadi što ga je nagnalo da počne razmišljati o povratku na Stari kontinent.

'Kina je lijepo iskustvo. Liga postaje sve konkurentnija. Došli su mnogi igrači iz najvećih svjetskih klubova, poput Conce, Drogbe, Anelke. No osobno, zbog ograničenja broja stranaca u momčadi, nemam kontinuitet koji mi treba. Kontaktirali su me mnogi klubovi iz Europe koji su zainteresirani za moje usluge', rekao je Barrios za svoju službenju web-stranicu.

Dodao je kako se nada povratku u Europu prije zatvaranja ljetnog prijelaznog roka.

'Realnost je da je Guangzhou jaka momčad, a trener Marcello Lippi ne koristi moje usluge. U takvoj situaciji, možda ću potražiti angažman u Europi. Moji su agenti već razgovarali s klubovima iz Njemačke, Engleske i Španjolske', zaključio je Paragvajac.