NEVOLJE VRATARA BARCE

Victor Valdes na policiji zbog krivotvorene pomorske knjižice

19.08.2012 u 20:04

Bionic
Reading

Kad su pri istražnom postupku Victor Valdes i Asiera del Horna upitani kako su došli u posjed nevaljalih dozvola za navigavanje, nisu uspjeli dati primjereno objašnjenje

Obalna je straža u Španjolskoj podigla kaznene prijave protiv Barcelonina golmana Victora Valdesa i nekadašnjega lijevog bočnog igrača Chelseaja i Valencije, Asiera del Horna.

Otkriveno je da dvojica nogometaša imaju sumnjive nacionalne dozvole za upravljanje jahtama u priobalnim područjima. Temeljitija je istraga pokazala da ne samo da nikad nisu položili ispite, nego da nikad nisu niti pohađali potrebni nautički tečaj.

Kad su, pri istražnom postupku, upitani kako su došli u posjed nevaljalih dozvola za navigavanje, nisu uspjeli dati primjereno objašnjenje.

Prema španjolskim zakonima, za upravljanje motornim plovilima dužine iznad četiri metra nužno je posjedovati Međunarodni certifikat (ICC).

Španjolski list Las Provincias izvijestio je da nogometaši nisu uhićeni, ali da će odgovarati pred sudom skupa s još stotinjak osoba uhvaćenih u nedjelu.

Valdes bi večeras trebao braniti gol Barcelone na otvaranju nove sezone Primere protiv Real Sociedada na Nou Campu.