DFB POKAL

HSV ispao od trećeligaša, Nürnberg od četvrtoligaša

19.08.2012 u 17:29

Bionic
Reading

Šokantni rezultati nastavili su se i drugog dana odigravanja utakmica prvog kola Njemačkoga nogometnog kupa. Nakon Hoffenheima i Greuther Fürtha u subotu, u nedjelju su zasad ispala nova dva Bundesligaša

Najneugodnije je iznenadio Nürnberg, koji nije prošao na gostovanju kod četvrtoligaša Havelsea. Član Regionalne lige Sjever nadigrao je bavarskog Bundesligaša 3-2 nakon produžetaka. Zanimljivo, Havelse je drugi put u povijesti prošao u 2. kolo Njemačkog kupa, a i prvi je put to napravio preko Nürnberga. Dogodilo se to prije 21 godinu.

Propisno se osramotio i HSV, koji je zapeo na gostovanju kod trećeligaša Karlsruhea. Završilo je 4-2 za domaćina premda su gosti na poluvremenu vodili 2-1.

Za sastav Thorstena Finka Ivo Iličević ušao je u igru u 84. minuti.

Milan Badelj ostao je bez jednoga velikog natjecanja i prije no što se priključio Hamburžanima.

Od četvrtroligaša je izgubila i Hertha, lani prvoligaš, ove sezone drugoligaš. Izgubili su Berlinčani 2-1 na gostovanju kod Wormatije iz Wormsa. U trećoj utakmici zaredom ove sezone, nakon uvodnih dvaju kola 2. Bundeslige, protiv Herthe je dosuđen penal. Sva su tri realizirana.

Najuvjerljiviju pobjedu dana zasad je ostvario München 1860. Bavarski je drugoligaš na gostovanju deklasirao petoligaša Hennefa 6-0. Marin Tomasov igrao je za goste do 64. minute. Asistirao je za prvi pogodak.

DFB-Pokal, 1. kolo
Nöttingen – Hannover 1-6
Wormatia Worms – Hertha 2-1
Karlsruhe – HSV 4-2
Havelse – Nürnberg 3-2, produžeci
Hennef – 1860 München 0-6