KIKS!

Manchester City zabunom poslao ponudu za Messija

19.08.2012 u 08:57

Bionic
Reading

Nezgoda datira iz ljeta 2009. godine kada je klub preuzeo bogati Sheik Mansour. Kako bi pokazao da je spreman uložiti velike novce u klub, te dovesti nekoliko svjetskih imena, Mansour je 'izdao' naredbu da se pošalju ponude za neke od igrača, ali ne i za Messija!

Engleski klub Manchester City svojedobno je bio toliko 'hrabar' da je ponudio 'čak' 30 milijuna funti za, prema mnogima, najboljeg nogometaša svijeta - Lionela Messija.

Ova nezgoda datira iz ljeta 2009. godine kada je klub preuzeo bogati Sheik Mansour. Kako bi pokazao da je spreman uložiti velike novce u klub, te dovesti nekoliko svjetskih imena, Mansour je 'izdao' naredbu da se pošalju ponude za neke od igrača, ali ne i za Messija!

'Sheik Mansour je komentirao u stilu 'it's all getting messy' (sve postaje zamršeno). Znamo koliko telefonske linije, pogotovo na relaciji Manchester, London, Abu Dhabi, mogu biti loše. Stoga smo mi u Engleskoj njegovu rečenicu shvatili kao 'Get Messi' (dovedite Messija). Poslali smo ponudu od 30 milijuna funti i mislim da je sasvim nepotrebno reći da smo ubrzo dobili odbijenicu', otkrio je bivši izvršni direktor Cityja Garry Cook.

'Građani' su se u pola godine ipak uspjeli pojačati nekim velikim imenima, koja danas predvode aktualnog prvaka, poput Carlos Teveza, Yaye Tourea i Sergija Agüera.