ORGANIZACIJA EP-a 2012.

U Ukrajini samo Kijev zadovoljio uvjete

13.05.2009 u 12:56

Bionic
Reading

Dosad je samo pet gradova, od toga četiri poljska, dobilo zeleno svjetlo za organiziranje utakmica Eura 2012. godine. Naime, od ukrajinskih gradova zadovoljio je tek Kijev, dok se preostala tri kandidata moraju dodatno osigurati

UEFA je izabrala četiri poljska grada i ukrajinski Kijev da budu domaćin utakmicama europskog nogometnog prvenstva 2012, ali je odgodila odluku o drugim gradovima u Ukrajini dajući toj zemlji rok do 30. studenoga da ponudi jamstva za preostala tri grada, izjavio je predsjednik UEFA-e Michel Platini.

'Postoji još dosta problema koje treba riješiti u Ukrajini. Veliki su infrastrukturni problemi', rekao je Platini novinarima u srijedu.

Četiri poljska grada su Varšava, Poznan, Wroclaw i Gdansk, dodao je.

Platini je imenovao i Lavov, Donjeck i Harkov kao ukrajinske kandidate koji čekaju potvrdu, dok bi konačna odluka trebala biti donesena 30. studenog. Ukrajina tako mora dati jamstva o napretku za ta tri grada.

Trenutačno jedino Kijev odgovara svim zahtjevima UEFA-e, ali samo za utakmice prvog kruga, četvrtfinala i polufinala. A ako Kijev želi biti domaćin finala europskog prvenstva, morat će također do 30. studenog dati nova jamstva za sportske objekte, transport i smještaj.