'PREUZIMAM ODGOVORNOST'

Štimac se ispričao za svoj sramotni debi

16.08.2012 u 08:16

Bionic
Reading

Nakon poraza u prijateljskoj utakmici sa Švicarskom na Poljudu rezultatom 2:4, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac u srijedu kasno navečer se na konferenciji za novinare ispričao se zbog loše igre naše reprezentacije

On je rekao kako je s obzirom na igru koju je prikazala Hrvatska čak i dobro prošla jer je poraz mogao biti još teži, te da kao izbornik preuzima odgovornost za takvu igru.

'U ime stožera i svlačionice ispričavam se hrvatskim navijačima za poraz. Porazi su sastavni dio sporta, ali ako oni dođu uz neodgovornu igru, izostanak discipline i nepoštivanje zahtjeva koji su postavljeni pred igrače, onda tu nema kolebanja', rekao je Štimac.

Po njegovim riječima, hrvatska reprezentacija ima puno velikih i talentiranih igrača ali, kako je rekao, nogomet se igra i bez lopte a oni koji to ne budu mogli pratiti ispast će iz svlačionice (reprezentacije). Štimac je također rekao kako ne bježi od kritika za igru hrvatske reprezentacije protiv Švicarske, niti traži alibi.

'Preuzimam odgovornost na sebe, moja je odgovornost što sam inzistirao na promjeni sustava igre kakav smo bili navikli igrati u posljednjih šest ili sedam godina', kazao je.

Izbornik je naglasio kako je zadovoljan što je u utakmici protiv Švicarske dobio odgovore na sva pitanja koja su ga mučila te da je stručni stožer svjestan korekcija koje mora napraviti pred skorašnje kvalifikacije za svjetsko prvenstvo u Brazilu 2016.

'Ovaj poraz neće ubiti moj optimizam niti će poljuljati našu svlačionicu. Neću dozvoliti da igrači sagnu glave i ne izvuku pouke, a ako bude trebalo uvodit ćemo mlađe igrače koji su trkački spremniji', poručio je Štimac, dodavši kako su igrači 'jako tužni' nakon poraza od Švicarske.

'Ubuduće ćemo igrati puno odgovornije a oni koji misle da je okupljanje reprezentacije praznik neće imati mjesto u reprezentaciji', kazao je Štimac.

Ustvrdio je kako ni sa jednim detaljem igre hrvatske reprezentacije nije zadovoljan osim što se pokazalo da je Eduardu mjesto na terenu.

'Zvižduke koje smo dobili su opravdani', kazao je Štimac i dodao kako će unatoč 'negativnosti s tribina' za vrijeme utakmice protiv Švicarske hrvatska nogometna reprezentacija i ubuduće igrati u Splitu.

Naime, osim zvižduka, sa tribina su se čule i pojedine pogrdne riječi upućene Štimcu.


Štimac je najavio da namjerava Vedranu Ćorluki nametnuti 'puno veću odgovornost da bude lider'.

Za igru švicarske reprezentacije Štimac je kazao kako je bila onakva kakvu je trebala pružiti hrvatska reprezentacija.

'Švicarska je imala protok lopte onakav kakav smo mi trebali imati', rekao je.

Izbornik švicarske reprezentacije Ottmar Hitzfeld je izjavio kako je pobjeda protiv Hrvatske za njegovu reprezentaciju 'od enormne važnosti' uoči skorašnjih kvalifikacijskih utakmica za svjetsko prvenstvo.

'Zadovoljan sam igrom mojih igrača i ova nam je utakmica jedno veliko iskustvo', kazao je Hitzfeld. Hrvatska je, po njegovim riječima, jaka u ofenzivnoj igri i ima igrače koji su opasni po protivnički gol, ali je švicarska reprezentacija, kako je rekao, uspjela parirati takvoj igri.

Eduardova golčina