ZAHUKTAVAJU SE NIJEMCI

Hitzfeld: Borussija će i dalje otežavati život Bayernu

14.08.2012 u 16:52

Bionic
Reading

Upravo su Bayern i Borussia otvorili novu nogometnu sezonu u Njemačkoj utakmicom Superkupa. Bavarci su na svojoj Allianz Areni slavili s 2:1, a prvi je pogodak za domaćina postigao naš Mario Mandžukić

Nijemci platili već 186 milijuna eura!

Nogometni Bundesligaši ovog su ljeta utrošili 186,230.000 eura na igračka pojačanja, a prijelazni rok još je daleko od kraja.

Rekordan je bio ljetni prijelazni rok 2007. kada su njemački prvoligaši isplatili odšteta u visini od 194 milijuna eura, dok su pred početak prošle sezone utrošili 132 milijuna.

Ottmar Hitzfeld, izbornik švicarske nogometne reprezentacije, sutrašnjeg suparnika Hrvatskoj u prijateljskoj utakmici, bacio je pogled prema novoj sezoni Bundeslige u kojoj bi glavnu riječ opet trebali voditi njegovi bivši klubovi, Borussia Dortmund i Bayern…

Hitzfeld smatra da Dortmunđani nisu ništa slabiji nego prošle sezone i da su spremni i za treći naslov njemačkog prvaka u nizu.

'Borussia se nije puno promijenila. Marco Reus je došao umjesto Shinjija Kagawe, a nema više Lucasa Barriosa. No, Reusov dolazak je odličan i stoga mislim da će Borussia s iskusnom momčadi i dalje činiti Bayernov život teškim', rekao je Hitzfeld za njemački Sky.

'Njemačko će prvenstvo biti odlučeno između ta dva kluba. Borussia i Bayern imaju najviše potencijala i najsnažnije momčadi', dodao je Hitzfeld, osvrnuvši se potom malo podrobnije i na Bavarce.

'Bayern se također pojačao i ostvario dobre transfere iako je i dosad to bila vrhunska momčad. No, sada je u obrani Dante, tu je i ofenzivni veznjak Xherdan Shaqiri, a naprijed su Mario Mandžukić i Claudio Pizarro. S njima će Bayernova momčad biti više uravnotežena'.

Podsjetimo, upravo su Bayern i Borussia otvorili novu nogometnu sezonu u Njemačkoj utakmicom Superkupa. Bavarci su na svojoj Allianz Areni slavili s 2:1, a prvi je pogodak za domaćina postigao naš Mario Mandžukić.