GOL I ASISTENCIJA

Mandžukić najzaslužniji za Bayernov superkup

12.08.2012 u 22:20

Bionic
Reading

Nogometaši Bayerna pobjednici su Njemačkog superkupa. Na minhenskoj Allianz Areni Bayern je golovima našeg Marija Mandžukića i Thomasa Müllera slavio s 2:1 protiv aktualnog prvaka dortmundske Borussije

Nakon svega šest minuta igre u prvom dijelu hrvatski je reprezentativac, na asistenciju Francka Riberyja, lijevom nogom matirao Borussijinog vratara Weidenfellera za vodstvo 1:0, ali i svoj prvijenac u službenim utakmicama za Bayern.

Gostujuća momčad nije se ni oporavila od početnog šoka, a već je uslijedio novi. Arjen Robben premiješao je dortmundsku obranu, opalio po golu, ali njegov je udarac odsjeo na vratnici. No, na pravom se mjestu u pravo vrijeme našao Müller, te ubacio loptu u praznu mrežu za 2:0.

Borussia je u nastavku utakmice živnula, ali do pogotka nije mogla sve do 75. minute, iako je imala nekoliko sjajnih prilika. Poljak Robert Lewandowski postigao je, pokazalo se, počasni pogodak dalekometnim udarcem izvan ruba kaznenog prostora.

Mandžukić je u redovima Bayerna odigrao svih 90 minuta, dok je za Borussiju Ivan Perišić ušao u 64. minuti i igrao na poziciji zadnjeg veznog što je definitivno novost, barem zasada, ususret novoj sezoni.

Recimo i da je ovo peti naslov pobjednika nacionalnog Superkupa za njemački Bayern, dok je Borussia propustila uzeti svoj peti.

Njemački superkup:

Bayern München - Borussia Dortmund 2:1 (Mandžukić 6, Müller 11 / Lewandowski 75)