RUSKO PRVENSTVO

Bilićevi 'lokosi' propustili pobjedu, Čarliju 90 minuta

11.08.2012 u 20:50

Bionic
Reading

Ruski nogometni prvak Zenit iz St. Peterburga slavio je u 4. kolu ruskog prvenstva s čak 5:0 u derbiju protiv moskovskog Spartaka, dok je Lokomotiv Slavena Bilića odigrao 2:2 na domaćem travnjaku protiv Alanije Vladikavkaz

Sastav bivšeg hrvatskog nogometnog izbornika imao je vodstvo u dva navrata, prvi put golom Romana Pavljučenka iz treće minute, a drugi put golom Maicona iz 33. nakon prethodne Pavljučenkove asistencije. No Alaniju je prvi put u igru vratio Anton Grigorjev, a drugi put Tamas Priskin. Sva četiri gola postignuta su u prvom poluvremenu, a u drugom je dijelu, točnije u sedmoj minuti sudačke nadoknade, Denis Glušakov propustio realizirati jedanaesterac za pobjedu Lokomotiva.

Kažimo da je Vedran Ćorluka odigrao svih 90 minuta za Bilićev sastav, dok je u njemu, također od prve minute, debitirao hrvatski vratar Dario Krešić, nedavno pristigao iz PAOK-a.

Lokomotiv je od 83. minute igrao s igračem više nakon isključenja 'džokera' s klupe Aslana Dudieva.

Zenit je do trijumfa stigao dvama golovima Romana Širokova, te po jednim Vladimira Bistrova, Viktora Faizulina i Maksima Kanunikova. Posao je Zenitu bio olakšan zbog isključenja Aidena McGeadyja u 63. minuti. Do ovog susreta Spartak i Zenit su bile jedine stopostotne momčadi u ligi, a sada je ruski prvak ostao usamljen na vrhu.

Bilićeva je momčad nakon dva uvodna trijumfa u sljedeće dvije utakmice osvojila tek jedan bod i nakon nepunog četvrtog kola drži četvrto mjesto na ljestvici.

Ruska Premierliga, 4. kolo:

Zenit St. Peterburg - Spartak Moskva 5:0 (Kanunnikov 15, Bistrov 52, Širokov 61, 87, Faizulin 67)
Lokomotiv Moskva - Alania Vladikavkaz 2:2 (Pavljučenko 3, Maicon 33 / Grigoriev 6, Priskin 37)

Redoslijed: 1. Zenit 12, 2. Spartak 9, 3. Anži Mahačkala 7 (-1), 4. Lokomotiv 7, 5. Kuban 6 ....