NEVINOG GA KAZNILI?

Suspendirani talijanski nogometaš počeo štrajk glađu

11.08.2012 u 16:46

Bionic
Reading

Lancima se o ulaznu ogradu rimskog imanja Talijanskoga nogometnog saveza (FIGC) u subotu ujutro zavezao Emanuele Pesoli, uskoro 32-godišnji nogometaš Verone pod trogodišnjom suspenzijom

Objavio je potom, nakon što su se okupili reporteri, da je tim činom otpočeo štrajk glađu te da od njega neće odustati tako dugo dok mu FIGC ne pruži priliku da dokaže vlastitu nevinost.

Jučerašnjom odlukom FIGC-ove Disciplinske komisije ovaj je stasiti branič suspendiran na tri godine zbog sudjelovanja u skandalu namještanja utakmice njegova bivšeg kluba, ondašnjeg drugoligaša Siene, u procesu kojim je 10-mjesečnu suspenziju zaradio i ondašnji Sienin trener, danas strateg Juventusa, Antonio Conte.

Pesoli je životom spreman dokazivati da je nevin. Sve što od FIGC-a traži jest sučeljavanje s pokajnicima koji su ga optužili, bivšim suigračima iz Siene Filippom Carobbijem i Carlom Gervasonijem.

'Želim samo sudsku konfrontaciju da bih se mogao valjano obraniti. Moja je jedina pogreška bila što sam odgovorio na prokleti telefonski poziv. No, rekao sam tom prilikom da ne pristajem na namještanje. Nevin sam i to ću dokazati'.

'Ovo je ozbiljan prosvjed. Uništavaju mi život zbog nečega što nisam učinio. Prije no što me natjeraju da odustanem od nogometa, borit će se za pravdu svim snagama'.

'Koga čekam? Čekam da dođe netko od vodećih ljudi iz FIGC-a. Ponajprije time mislim na predsjednika Giancarla Abetea', zaključio je štrajkaš glađu.

Žalbeni procesi za sve optužene u slučaju "Calcioscommesse" počinje 20. ovog mjeseca, deset dana prije no što bi Pesoli trebao proslaviti 32. rođendan. Žuri mu se jer je 21. srpnja potpisao ugovor s Veronom, za koju neće moći igrati ne dokaže li nevinost.