POVODOM 100. ROĐENDANA

Prva hrvatska lopta 'krenula' iz Županje na put do Splita

11.08.2012 u 15:45

Bionic
Reading

U povodu prijateljske nogometne utakmice Hrvatska-Švicarska, kojom će se 15. kolovoza ove godine na Poljudu obilježiti 100-godišnjica Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), 100 sati uoči te utakmice iz Županje će prema Splitu krenuti prva originalna lopta donesena u Hrvatsku, i bit će unesena na splitski stadion 15 minuta prije utakmice

Prva originalna nogometna lopta u Hrvatsku stigla je u Županju 1885. godine, a na svečanosti njezinog polaska za Split 100 sati uoči utakmice Hrvatska - Švicarska koja će se igrati na Poljudu 15. kolovoza u 20,30 sati, na glavnom gradskom trgu u Županji gdje će biti izložena na posebnom postolju, kako navodi HNS, nazočit će predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i gradonačelnik Županje Davor Miličević.

Prva originalna nogometna lopta u Hrvatskoj će po dolasku u Split 14. kolovoza (dan prije utakmice) biti izložena na Rivi. U Županji i Splitu događaj će, kako navodi HNS, posjetiti bivši reprezentativci i sportski uglednici.

Prijateljska nogometna utakmica Hrvatska-Švicarska, u povodu obilježavanja 100-godišnjice HNS-a, ujedno će biti i prva utakmica Igora Štimca na izborničkoj dužnosti hrvatske reprezentacije.