OŠTRI TOTTENHAM

King kažnjen s 200.000 zbog cuge i tučnjave

12.05.2009 u 18:01

Bionic
Reading

Čak 200.000 eura kazne platit će Leadley King svom klubu zbog nedavne tučnjave i ispijanja alkohola. Usto, prijeti mu i izbacivanje iz kluba na kraju sezone

Vodstvo engleskog nogometnog premierligaša Tottenhama kaznit će kapetana Leadleya Kinga s čak 200.000 eura zbog sudjelovanja u tučnjavi ispred jednog londonskog noćnog kluba, a prijeti mu i raskid ugovora.

King je u noći sa subote na nedjelju završio u zatvoru nakon što je napao redara ispred noćnog kluba. Kako pišu britanski mediji, Kingu je zabranjen ulazak u klub jer je bio vidno pijan, zbog čega je nasrnuo na redara i nekoliko ga puta udario. King je noć proveo iza rešetaka, a ujutro je pušten na slobodu nakon što je za njega plaćena kaucija. Prije toga je morao potpisati izjavu da će se pojaviti na sudu.

Ovaj incident je uznemirio sve u klubu i moglo bi se dogoditi da povremeni engleski reprezentativac na koncu sezone napusti White Hart Lane.

'Nogometaši ne bi smjeli piti alkohol, posebice ne dok traje sezona. Morali bi se posvetiti sportskom načinu života i paziti na svoj ugled', kazao je menadžer londonskog sastava Harry Redknapp, koji je najavio promjene za iduću sezonu.

'Postavit ću stroga pravila oko alkohola, a tko ih se neće pridržavati, napustit će klub.'