ALI TALIJANI PROŠLI

Hajdukova mladost opalila pljusku velikom Interu

09.08.2012 u 22:38

Bionic
Reading

Iako je Hajduk u Milano stigao kao gubitnik, jer Inter je već na Poljudu osigurao prolaz u sljedeći krug natjecanja, Krstičevićevi 'klinici' nisu se predali već su hrabrom igrom stigli do velike 2:0 pobjede. Nažalost, ona im nije bila dovoljna za prolaz

Milanski Inter može biti sretan što ga hajduk u večeras nije posve ponizio. Naime, Hajdukova mladost, koja jedva spaja kraj s krajem održala je Morattijevim zvijezdama lekciju iz borbenosti te je s 2:0 slavila na Meazzi i posve se revanširala za poraz u prošlotjednoj utakmci na Poljudu. Šteta je samo što Vukušić nije iskoristio još jednu prigodu, pa da 'bili' izbore produžetke, a možda i izbace 'nerrazzure'.

A da Hajduk misli ozbiljno potvrdio je Vuković već na samom startu utakmice ali je slabo pucao. Deset minuta u prilici je bio i Vukušić, ali Handanovič je dobro reagirao.

Hajduk je poveo u 23. minuti iz kaznenog udarca, kojeg je realizirao Vukušić. Prethodno je Samuel oborio Vukovića. Samo minutu kasnije Vuković je sjajno proigrao Milića, koji puca sa pet metara iskosa, ali ravno u vratara Handanoviča.

Imao je i Inter svoje prigode u prvom dijelu, u 17. minuti Coutinho je pogodio gredu, a u 26. je promašio stopostotnu priliku, dok je Guarin u 36. minuti odlično opalio sa 20-ak metara, ali je vratar Blažević bio na mjestu.

U drugom poluvremenu opet prvi prijeti Hajduk. U 50. minuti velika prilika za Vukušića, koji je sam izašao pred Interova vratara, ali Handanovič opet brani.

No, u 58. minuti majstorski potez Vukovića i 2:0 za Hajduk. Vukušić je ubacio, a Vuković sa 15 metara volejem neobranjivo pogađa mrežu.

Posljednju veliku prigodu Hajduk je imao u 79. minuti, kada je Vukušić promiješao domaće braniče, i sa desetak metara pucao tik uz vratnicu.

INTER: Handanovič, Zanetti, Samuel, Ranocchia, Jonathan, Ibrahim Mbaye (Nagatomo, 55), Cambiasso, Guarin, Sneijder (Silvestre, 84), Coutinho (Longo, 64), Milito.

HAJDUK: Blažević, Maloča (Jonjić, 10), Milović, Vršajević, Jozinović, Milić, Radošević, Andrijašević (Caktaš, 59), Oremuš, Vuković (Luštica, 83), Vukušić.

STRIJELCI: 0:1 Vukušić (23-11m), 0:2 Vuković (58).