PIROVA POBJEDA

Slaven Belupo imao je Athletic 'na koljenima'...

09.08.2012 u 20:35

Bionic
Reading

Nakon poraza 1:3 u Bilbauu od uglednog Athletica, malo tko je davao izglede Slaven Belupu da bi mogao proći ugledni španjolski klub. No domaći dečki vjerovali su u sebe te nakon pobjede od 2:1 mogu biti čak i nezadovoljni jer nisu prošli u sljedeći krug kvalifikacija za Europsku ligu

Veliku su utakmicu odigrali igrači Slaven Belupa. Nakon 1:3 u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige, Koprivničani su na svom stadionu upisali pobjedu nad Athleticom iz Bilbaa 2:1 i mogu žaliti što barem još jedna od brojnih prigoda nije pretvorena u pogodak pa bi barem igrali produžetak.

Nogometaši Roya Ferenčine u prvom su poluvremenu 'u šahu' držali Bielsinu momčad. Istina, imao je Athletic prvu priliku, no Iturraspe je pucao iz okreta prilično neprecizno.

Međutim, domaćini se nisu uplašili uglednog gosta i potom su naredali čak pet, šest dobrih prilika. A nakon jedne takve domaća je publika već proslavila pogodak, no lopta je otišla koji centimetar kraj gola, a strijelac je skoro bio Bubnjić. Novu priliku Slaven Belupo imao je već u 14. minuti, Rak je probio stranu, dao povratnu loptu u kazneni prostor, natrčao je Delić, golman je bio svladan, no lopta je otišla malo iznad prečke.

A onda je u 28. minuti lopta odsjela u mreži. Posve zasluženo domaćini su došli u vodstvo, a autor pogotka iz slobodnog udarca bio je Alen Maras, čija je lopta preletjela živi zid suparnika. Naravno, domaćinima su još porasla krila i nakon nekoliko poluprilika prvi je dio opasnim udarcem 'zatvorio' Purić. Na njegovu žalost, lopta je pogodila vratnicu i odbila se van terena.

Bilesa je shvatio da mu izlet u Koprivnicu ipak može nešto i oduzeti, te je na poluvremenu na teren posalo 'udarne igle', umjesto Gomeza je ušao Galarreta, Llorente je zamijenio Toquera, a Muniain je dobio priliku umjesto Ekize. I već u prvom napadu gosti su poentirali za 1:1, a strijelac je bio, nakon lijepog duplog pasa - Muniain.

A da je Fernando Llorente ipak klasa više, pokazalo se u 56. i 61. minuti, kada se lako riješio domaće obrane, no oba je puta bio neprecizan, točnije vratar Rodić je bio priseban.

Ferenčina se odlučio napraviti zamjene - i baš kao Bielsa je pogodio. Naime, samo koju minutu nakon što je ušao u igru, MarioGregurina je udarcem sa 17 metara, i uz asistenciju gostujućeg igrača, pogodio je za 2:1

U 82. minuti Baski su zabili i svoj drugi gol, no suci su ga opravdano poništili zbog zaleđa. Ali da je u 85. minuti zabio Tomislav Bušić, poništiti ga ne bi mogli jer igrač Belupa pucao je iz daljine, no lopta je otišla tek koji centimetar od gola. A onda se i ispred Kokalovića postavio Iturraspe.

Uza sve to, moramo napomenuti da je u 89. minuti i gostujući igrač u svom 16-ercu igrao rukom, no suci su zažmirili. Rezultat se više nije mijenjao pa je Athletic kao ukupni pobjednik otišao u Španjolsku.