ČEKA SE ŽDRIJEB

Čačić: Sammir se vraća u momčad jer je najbolji igrač

09.08.2012 u 00:23

Bionic
Reading

Dinamo je pobjedom 4:0 u uzvratnoj utakmici protiv Šerifa potvrdio svoj ostanak ove jeseni na europskoj karti. Pitanje je samo hoće li biti sudionik Lige prvaka ili Lige Uefa.

Nakon velike pobjede Dinama protiv Sheriffa, trener Ante Čačić iznio je predstavnicima medija svoje dojmove:

'Dinamo je ovom pobjedom osigurao osam utakmica u Europi. Čestitam igračima na tome! U 21 dan odigrali smo sedam utakmica, a zadnjih pet smo pobijedili. Momčad je ostala stabilna i mirna, stremili smo tome', rekao je trener za početak.

Trener se kratko osvrnuo na stanje u momčadi.

'Svi smo 'ludi' još od Ludogoreca, a sad ćemo se malo opustiti. Neke smo utakmice odigrali u egalu s ovom, ali ova je pokazala da imamo širinu', rekao je trener te nastavio kratko o Pokrivaču i Sammiru - igračima koji su nedavno prekršili klupski pravilnik:

'Oni su naši igrači, ne odričemo ih se. Oni će biti kažnjeni, sutra će im biti uručene novčane kazne i onda će se priključiti momčadi. Nadam se da se to neće više ponavljati jer se radi o vrlo bitnim igračima. Sammir je među najboljim igračima Dinama. Ja se nadam da će mu to biti zadnja opomena'.

Jedno od pitanja novinara bilo je vezano i za medijski pritisak kojem je trener izložen.

'Svi moji prethodnici bili su predmet javnosti. Ja radim svoj posao onako kako smatram da je najbolje, drugačije ne znam. Dugo sam u tom poslu i, kao u šahu, gledam deset koraka unaprijed'.

Dinamo još uvijek ne zna tko će biti njegov protivnik u play-off fazi Lige prvaka:

'Tko god nas u petak dopadne, s pravom ćemo se nadati da ćemo ostvariti prošlogodišnji uspjeh. Mi smo nositelji, i od svih mogućih pet protivnika ne postoji niti jedan koji bi protiv nas mogao biti favorit. U Europu smo ušli praktički bez ijednog poraza, to isto puno toga govori'.

'Govorio sam da želim Dinamo koji ne ovisi niti o jednom igraču. Imamo lepezu igrača koji mogu i trebaju biti nosioci igre Dinama. Mislim da smo na dobrom putu i da će ova pobjeda i prezentacija još više učvrstiti koheziju između igrača i klupe', rekao je za kraj Čačić.

Trener Sheriffa Milan Milanović čestitao je Dinamu na pobjedi.

'Ovo je zaslužena pobjeda Dinama, čista kao suza. Postigli su pet golova u dvije utakmice, dok mi nismo niti jedan. Zasluženo idu dalje'.

Kako ste Vi vidjeli Dinamovu igru i uvjerljiv trijumf? Uključite se u raspravu oko ove i drugih nogometnih tema – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja nove domaće nogometne zajednice!