TRENER 'SPURSA' O SAGI LJETA

Villas-Boas: Modrića treba sada vratiti u momčad

02.08.2012 u 11:37

Bionic
Reading

Revoltiran činjenicom da ga klub uporno odbija prodati u Real Madrid, Modrić je odlučio ne otputovati sa suigračima u SAD. Individualno je trenirao u u londonskom trening-kampu premierligaškog kluba. Portugalski stručnjak ocijenio je kako je u pitanju teška situacija i za igrača i za klub.

Podsjećamo, Tottenham ne odustaje od ideje da Modrića neće prodati za manje od 40 milijuna funti. Tako da se cijela priča oko hrvatskog reprezentativca potpuno zakomplicirala te već mjesecima zabavlja svjetsku javnost. A i budimo realni, već i mnogima cijela ova saga ide lagano na živce.

'Teška situacija. Modrić mora raditi na podizanju svoje fizičke spreme, ali riječ je o nogometašu golemog talenta. Najvažnije je trezveno analizirati njegovu trenutnu situaciju, procijeniti njegovo mentalno stanje i mogućnost za povratak u momčad. Činjenica je da nismo primili niti jednu ponudu koja je financijski adekvatna njegovom velikom talentu', rekao je trener Tottenhama Villas-Boas te dodao.

'Moram o tome razgovarati s Lukom. Vjerujem da će to shvatiti, jer je u pitanju dobar profesionalac koji je uvijek služio Tottenhamu na najvišoj razini. Nadam se da ćemo ga brzo dobiti natrag u momčad. Ako ne, nastavit ćemo pratiti njegovu situaciju, kako napreduje na individualnoj bazi.'

Osvrnuo se mladi portugalski strateg i na Modrićevo ponašanje proteklih tjedana.

'Modrić je profesionalac. U idealnim uvjetima, on bi sada bio s momčadi. Što se tiče njegovog odbijanja odlaska na američku turneju, treba podsjetiti da igrači imaju odgovornost prema klubu. Modrić će, siguran sam, shvatiti da je ovo teška situacija i za njega i za klub. Razine ponuda koje trenutno imamo za njega ne dosežu standarde koje smo postavili', zaključio je menadžer 'spursa'.