LP - KVALIFIKACIJE

Dinamo preokrenuo, igrali Kranjčar i Vukojević

31.07.2012 u 22:52

Bionic
Reading

Nogometaši kijevskog Dinama slavili su u 1. utakmici 3. pretkola Lige prvaka protiv nizozemskog Feyenoorda. Na Olimpijskom stadionu u Kijevu Dinamo je nakon preokreta slavio s 2:1

Na poluvrijeme utakmice otišlo se rezultatom 0:0, a onda je gostujuća momčad trenera Ronalda Koemana iznenađujuće povela. Igrala se 4. minuta drugog poluvremena kada je Lex Immers lijepo uposlio Rubena Schakena, a ovaj poentirao za 1:0.

No, taj pogodak nije šokirao Kijevljane koji su svega sedam minuta kasnije poravnali na 1:1. Asistent Feyenoordovog pogotka, Immers, nespretno je reagirao u obrani i postigao autogol kojim je Dinamo došao do izjednačenja, ali i dobio krila za nastavak.

Manje od 15 minuta nakon izjednačenja Nigerijac Ideye Brown donosi svojoj momčadi prednost uoči uzvrata za tjedan dana u Rotterdamu. Asistent kod pogotka bio je Oleg Gusev.

Slobodno možemo reći da je Dinamo u konačnici zasluženo slavio s obzirom da je bio opasniji i da je kontrolirao igru tijekom većeg dijela utakmice.

Spomenimo za kraj da je hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar odigrao prvih 45 minuta susreta nakon čega ga je zamijenio asistent kod pobjedničkog pogotka, te da je Ognjena Vukojevića, svega minutu prije izjednačujućeg pogotka, na travnjaku zamijenio Arten Milevski.