MILAN PAK ŽELI KAKÁA

Nova epizoda u sagi o Modriću - Real dovodi Witsela

30.07.2012 u 17:58

Bionic
Reading

Svakim novim danom se pojavljuju nove epizode u pogledu gdje će karijeru nastaviti hrvatski nogometaš Luka Modrić. I kao da raspletu svega toga nema kraja

Nove informacije u tom pogledu donosi portugalski dnevnik A Bola, koji tvrdi da Real Madrid odustaje od Modrića i to zbog belgijskog reprezentativca i člana lisabonske Benfice, 23-godišnjeg Axela Witsela.

Pitanje je koliko su te informacije vjerodostojne, jer nitko od španjolskih tiskovina zasad nije ponudio nešto slično, no očigledno se ipak nešto 'kuha' u tom pogledu, a možda zvuči i logično da se mijenja Realov stav nakon svih peripetija s Modrićem, odnosno, njegovim i dalje aktualnim klubom Tottenhamom.

Nedavno su, u Lisabonu na Eusebio kupu, igrali Benfica i Real Madrid. U sjajnoj je utakmici Benfica pobijedila 5:2, a jedan od najboljih igrača na travnjaku je bio spomenuti Witsel. I nakon tih 90 minuta su, kako piše A Bola, čelnici Reala shvatili da igrača kakvog traže u Modriću mogu dobiti u Witselu.

Uz to, manje bi ga i platili. A Bola piše da bi Benfica pristala na cijenu manju od 35 milijuna eura, što je za deset milijuna manje od onog što Tottenham traži za Modrića. Čak štoviše, A Bola navodi da su pregovori Benfice i Reala u tijeku.

Novinari nešto istočnije, točnije u Italiji, pak nude drugu priču. Prema napisima Gazzette dello Sport, iz redova talijanskog doprvaka Milana budno prate rasplet sage o potencijalnom transferu hrvatskog nogometnog reprezentativca Luke Modrića.

Naime, ukoliko se transfer Modrića iz Tottenhama u Real realizira, tada će 'kraljevski klub' prodati brazilskog playmakera Kakáa Milanu, navode u uglednom talijankom sportskom listu.

Danas tridesetogodišnji Kaka stigao je u Real 2009. godine upravo iz Milana u transferu teškom sedamdesetak milijuna eura. Prethodno je branio boje 'rossonera' šest godina i u tom je periodu ponio epitet najboljeg svjetskog nogometaša od strane FIFA-e 2007. godine.


Kako u Realu Kaká nikad uslijed problema s ozljedama nije pokazao ni približno kvalitetne igre kao u Milanu, trener madridskog kluba Jose Mourinho ga je spreman poslati natrag u stari klub, ali čeka se konačan rasplet Modrićeve sage.

Gazzetta navodi da bi konačan epilog mogao biti poznat 7. kolovoza nakon sastanka predsjednika Reala Florentina Pereza i dopredsjednika Milana Adriana Gallianija. Indikativno je da se Milan, Real i Tottenham svi nalaze na turneji po SAD-u. Milan je u Philadelphiji, Real u Los Angelesu, a Tottenham u New Yorku. Dakle, čeka se samo Modrićev transfer.