NOVA LICA MEĐU 'KOCKASTIMA'

Debitanti oduševljeni Štimčevim pozivom u A vrstu!

30.07.2012 u 16:30

Bionic
Reading

Hajdukovci Ante Vukušić i Mario Maloča dobili su poziv izbornika nogometne reprezentacije Hrvatske Igora Štimca te će konkurirati za prijateljsku utakmicu između Hrvatske i Švicarske koja se 15. kolovoza igra na Poljudu, a najmlađi na popisu je igrač Dinama Mateo Kovačić koji nije mogao sakriti oduševljenje

Tri debitanta u A reprezentaciji za neke su bila veliko iznenađenje, no s druge strane, logično je da je objavom popisa Štimac okrenuo novu stranicu hrvatskog nogometa.

Hoće li Ante Vukušić i Mario Maloča istrčati na 'svom Poljudu' u dresu Hrvatske i time ispuniti dječački san, saznat ćemo u srijedu, na blagdan Velike Gospe, kada će 'Štimčevu Hrvatsku' testirati Švicarska, trenutačno 21. reprezentacija na Fifa rankingu (Hrvatska je na devetom mjestu).

Nakon što je novi izbornik Štimac na predstavljanju svojeg stožera u poljudskoj kinodvorani objavio popis igrača, stigle su i prve reakcije trojice debitanata.

Kapetan 'bilih', Vukušić, poznatiji kao 'sinjski dijamant', oduševljen je pozivom. Iako se i ranije našao na širem popisu u Bilićevu mandatu, ovaj puta je sve bilo posebno zbog splitskog popisa:

'Presretan sam kako je krenula ova sezona pred koju su mnogi bili pesimisti što se tiče Hajduka. Sada se u potpunosti želim ustaliti u reprezentaciji te se svojim partijama odužiti izborniku Štimcu na povjerenju. Naravno, i svojem treneru Krstičeviću', rekao je presretni 21-godišnji Sinjanin Vukušić.

Rasprava na Tribini.hr

Jesu li Vukušić, Maloča i Kovačić zaslužili poziv u A reprezentaciju? Što mislite o Štimčevu popisu? Posjetite community portal Tribina.hr

'Zaista sam ugodno iznenađen pozivom izbornika te ovo smatram nagradom za svoj dosadašnji rad. Rezultat je to igre cijele momčadi Hajduka, a na svojem povratku posebno zahvaljujem treneru Miši Krstičeviću i njegovom stožeru koji me nakon višemjesečnih problema s koljenom uz golemu dozu pažnje vratio u igru', kazao je presretni Maloča, 23-godišnjak iz zagrebačke Dubrave koji je kao klinac nogomet učio u zagrebačkom Dinamu punih šest godina.

Najmlađi na Štimčevu popisu jest mlada nada Dinama Mateo Kovačić, dečko rođen u austrijskom Linzu prije 18 godina.

'Što reći? Oduševljen sam i presretan. Ovo je nešto zbog čega sam i počeo trenirati nogomet, a nositi dres hrvatske reprezentacije mi je san. Naravno, još sam mlad i znam da je ispred mene puno rada kako bih napredovao i zadržao se u tom odabranom društvu. U svakom slučaju, bit će mi užitak samo biti tamo i raditi sa svim tim sjajnim igračima', rekao je za službenu web stranicu Dinama sjajni vezni nogometaš Kovačić kojeg u posljednje vrijeme s velikim interesom prate najbogatiji europski klubovi.