KRALJEVI NA KOLJENIMA

Benfica Realu utrpala pet komada

28.07.2012 u 09:20

Bionic
Reading

Nogometaši Benfice osvojili su svoj treći naslov na Eusebio Cupu. Do trofeja koji nosi ime nekadašnjeg slavnog portugalskog nogometaša stigli su deklasiravši veliki Real Madrid s 5:2

Utakmica je igrana na Estadio da Luzu u Lisabonu, a trener Reala Jose Mourinho na travnjak je izveo 'šareni sastav' na čijim je vratima stajao rezervni vratar Adan.

Upravo je nesretni Adan čak pet puta morao vaditi loptu iz mreže, a prvi put već u 4. minuti kada je zabio Javi Garcia glavom. Potom je Real preokrenuo dvama golovima Josea Callejona u razmaku od samo tri minute u 19. i 21., a već u 22. je Axel Witsel ponovo izjednačio na 2:2, što je bio i konačan rezultat na poluvremenu.

Nastavak je u potpunosti pripao Benfici koja je dvama golovima Enza Nicolasa Pereza i jednim Luisa Martinsa ponizila Mourinhov sastav na početku predsezonskih priprema.

Posebno je lijep bio Benficin treći gol iz 53. minute koji je Perez zabio iskosa s desne strane kaznenog prostora s više od 20 metara udarcem u suprotne rašlje Adanovog gola.

Kažimo da za Real nisu zaigrale zvijezde poput Ronalda, Casillasa, Ramosa, Özila, Xabija Alonsa ili Khedire, ali su se u sastavu našli Higuain, Kaka, Di Maria, te Benzema i Coentrao (obojica u nastavku, op.a.).

Eusebio Cup održava se od 2008. godine, a Benfica je naslov prethodno osvajala 2009. i 2011. godine.

Eusebio Cup:
Benfica - Real Madrid 5-2 (Garcia 4, Witsel 22, Perez 53, 85, Martins 58 / Callejon 18, 20)