POHVALE SUIGRAČA

Rakitić hvali Modrića: Luka bi se odlično uklopio u Real

27.07.2012 u 18:00

Bionic
Reading

Veznjak Seville i hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Rakitić u razgovoru je za Marcu nahvalio svog reprezentativnog suigrača Luku Modrića koji je na pragu transfera u Real Madrid.

'Kraljevski klub' u procesu je pregovora s Tottenhamom oko otkupa Modrićevog ugovora, a zasad se klubovi nisu uspjeli dogovoriti oko visine odštete.

Rakitić vjeruje kako bi aktualni španjolski prvaci trebali napraviti što god treba kako bi potpisali Modrića.

'Kao igrač on je dovoljno dobar da zaigra za bilo koju momčad, uključujući Real Madrid. On je jedan od najboljih igrača s kojima sam igrao. Uvjeren sam da ima i više nego što treba da bi igrao na Santiago Bernabeuu, iako iz onoga što sam pročitao čujem da se situacija malo zakomplicirala', rekao je Rakitić za Marcu.

'Nadam se da će stvari ispasti onako kako želi i ako Real uspije potpisati Luku, uopće nemam dvojbi da će biti kao stvoreni jedno za drugo.'

Nadalje, nekadašnji veznjak Schalkea uopće ne sumnja da bi se Modrić sjajno uklopio pod trenersku palicu Josea Mourinha.

'Može se savršeno prilagoditi na ono što Mourinho traži jer radi vrlo naporno i zaista je dobar momak. Voli razgovarati s drugima, nema s nikim problema i odlično govori engleski, tako da sam uvjeren da bi se začas prilagodio.'

Vezano uz dilemu na koju bi poziciju Mourinho trebao postaviti Modrića u slučaju uspješne realizacije transfera u Real, Rakitić kaže da ga najbolje vidi kao defenzivnog veznog uz Xabija Alonsa ili Samija Khediru.

'Može igrati bilo gdje u veznoj liniji. Mislim da je najbolji kada igra na poziciji na kojoj treba sačuvati posjed uz nekog drugog, ali može dobro igrati i kao broj 8 ili 10. On je iznimno raznovrstan nogometaš.'