SRAMOTA U RIGI

Osam torcidaša uhićeno, prijeti im zatvor

27.07.2012 u 07:43

Bionic
Reading

Hajduk je u Rigi igrao uzvratnu utakmicu drugog pretkola Lige prvaka protiv Skonta te je usprkos porazu prošao dalje zbog pobjede 2:0 na Poljudu. No gostovanje Torcide nije prošlo bez incidenata

Kako pišu latvijski mediji, prije utakmice je u centru grada izbio sukob između Hajdukovih navijača i policije. Epilog tučnjave je osam uhićenih torcidaša te jedan ozlijeđeni policajac.

Protiv svih onih koji su završili iza rešetaka slijedi kazneni postupak, a prema latvijskom zakonu za nasilničko ponašanje, nanošenje tjelesnih ozljeda i za otpor vlasti predviđena je i zatvorska kazna do sedam godina.

Lokalni mediji pišu kako je u Rigu doputovalo oko 100-tinjak Torcidaša koji su napravili incident i ispred stadiona, jer su željeli nasilno ući u svoj sektor prije početka utakmice pa je bilo obračuna s redarima.

Navodi se i kako za vrijeme utakmice, u dijelu gdje je bila smještena Torcida, nije bilo većih problema s 'bilim' simpatizerima, a sa stadiona su poslije susreta izvedeni uz jaku policijsku pratnju.