POTVRDA INTERESA

Mourinhova 'desna ruka': Modrić bi se savršeno uklopio

25.07.2012 u 09:16

Bionic
Reading

Desna ruka portugalskog nogometnog stručnjaka Josea Mourinha, Aitor Karanka, otvorio je konferencije za novinare madridskog Reala u novoj sezoni. Na istoj je govorio i o Luki Modriću

Strani novinari s pozornošću prate razvoj situacije vezane uz Luku Modrića i njegov eventualni transfer u Real Madrid. Zato i ne čudi što su se novinari na prvoj presici 'kraljevskog kluba' u sezoni, raspitivali o hrvatskom reprezentativcu.

Na pitanje novinara što se događa s Modrićem i koliko je on zapravo bitan Realu, Karanka nije okolišao.

'Recite mi koja momčad ne bi htjela imati igrača kao što je Modrić? On je svjetski dokazana klasa. Real je jedan od klubova koji traži takve igrače. Savršeno bi se uklopio', rekao je Karanka.

Na pitanje o Brazilcu Kaki, odnosno njegovom neputovanju, Španjolac nije imao ništa posebno za reći.

'Kaka u suradnji s nama radi na tome da nađemo idealno riješenje za obje strane. Odlučili smo da je najbolje da ne dolazi ovdje. No, Kaka je još uvijek naš igrač i primjer pravog profesionalca. Radimo na rješenju problema', zaključio je Karanka.

Podsjetimo, Real je odigrao prvu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za novu sezonu. Bez najvećih zvijezda u momčadi 'kraljevski klub' je s glatkih 5:1 slavio protiv Ovieda.

Modrić nikad bliže Realu

'Luka Modrić je bliže Realu nego ikad nakon što se ispričao predsjedniku Tottenhama Danielu Levyju zbog odbijanja putovanja na pripreme u SAD', piše u srijedu španjolski dnevnik AS.

U nastavku članka autor Eduardo Abascal navodi da je hrvatski nogometaš svjestan da je svojim postupkom naljutio Tottenhamove, ali i Realove čelnike kojima se nije svidjela nedisciplina igrača kojeg žele dovesti na Santiago Bernabeu. Madriđani su navodno utjecali na Modrićevu odluku da se u ponedjeljak vrati u London i krene s treninzima. Tijekom utorka je tako u klupskom trening-kampu u Chigwellu vježbao u društvu Južnoafrikanca Stevena Pienaara koji je također blizu odlaska iz 'spursa'.

Modriću na ruku ide i odluka Realova trenera Josea Mourinha da dopusti Brazilcu Kaki otvorene ruke da si u sljedeća tri dana pronađe novi klub. Kakin odlazak bi stvorio dodatan prostor za hrvatskog reprezentativnog veznjaka.

U Madridu se, također, nadaju da će Modrićev povratak treninzima i isprika smekšati Levyja, odnosno da će predsjednik londonskog kluba spustiti cijenu sa sadašnjih 45 milijuna eura. Ono što bi španjolskom prvaku eventualno moglo pokvariti posao je navodno probuđeni interes PSG-a za 26-godišnjeg nogometaša. Ako je vjerovati Daily Mailu, Parižani su najavili da su spremni platiti Tottenhamu 45 milijuna eura, premda bi Modrić radije na Santiago Bernabeu nego na Park prinčeva.

Dodajmo ovome da se na temu mogućeg Modrićevog dolaska u Madrid kratkom izjavom oglasio i krilni nogometaš 'kraljevskog kluba' Angel di Maria.

' Modrić mi se sviđa kao igrač, ali njegov dolazak ne ovisi o meni', izjavio je Argentinac za AS.