UZVRAT NA ŠIREM TERENU

Kovačić: Nismo u Bugarskoj bili baš tako loši

24.07.2012 u 12:24

Bionic
Reading

Dan uoči uzvrata drugog pretkola nogometne Lige prvaka između Dinama i bugarskog Ludogorca medijima su se obratili trener Ante Čačić i najbolji mladi igrač Mateo Kovačić

Dinamo u srijedu igra odlučujuću utakmicu za ostanak u Europi, ispadanje bi značilo krah sezone.

'Nadam se da ćemo se nakon utakmice družiti u još boljem raspoloženju. Utakmica je izuzetno važna, eliminacijska. Ali iza sebe imamo povoljan rezultat iz prvog susreta i vjerujem da i ovu utrakmicu možemo apsolvirati na zadovoljavajući način i otići u treće pretkolo. Priželjkujem podršku s tribina jer će nam trebati, a ova je momčad to zaslužila,' kazao je Ante Čačić koji nije otkrio početnih 11.

Sigurno je da će spremni biti Badelj, Kovačić, Tonel i Alispahić, a da u kadru neće biti Pivarić, Šimunić i Leko.

'Ludogorec je tamo primio gol, njemu čuvanje gola ne znači ništa i tražit će pogodak u Maksimiru, no mi smo domaćini i želimo na pravi način ostati u Europi. Pokazalo se da su Bugari dobri, ali smo mi iz prvog susreta izašli rezultatski čitavi i izvukli pouke. Upozorili smo na pogreške koje su pokvarile dojam. Budemo li ih eliminirali, bit ćemo svi skupa zadovoljni,' zaključio je Čačić.

Mateo Kovačić kaže da je spreman iako ima problema sa stopalom.

'Mediji su prikazali da je naša igra u Bugarskoj bila strašno loša, analizirali smo i gledali snimku i mislim da nije bilo baš tako loše, bilo je dobrih stvari, zabili smo im gol. Ovdje je teren širi, a i kako sezona bude odmicala, bit ćemo sve bolji. I uvjeren sam da ćemo pobjedom izaći iz ove utakmice,' kazao je Kovačić i dodao kako će širi maksimirski travnjak biti još jedan adut u rukavu hrvatskog prvaka.