GOSTOVANJE U RIGI

Maloča: Ako budemo pravi, Skonto nema šanse

24.07.2012 u 12:07

Bionic
Reading

Jedan od najiskusnijih igrača u mladoj momčadi Hajduka, stoper Mario Maloča vjeruje kako će njegova momčad zadržati prednost iz prvog europskog ogleda sa Skontom i plasirati se u treće pretkolo, gdje ih čeka ogled s milanskim Interom

Hajduk je arhivirao gostovanje u Puli. S obzirom na mladost i neiskustvo momčadi, remi na početku prvenstva nitko ne smatra kiksom.

'U prvom poluvremenu smo dobro odigrali, no u drugom smo pali zbog neiskustva. Ako se uzme u obzir da sam ja s 23 godine jedan od najiskusnijih u momčadi, jasno je da nam zadržavanje koncentracije tijekom cijele utakmice predstavlja problem. Nemamo starijeg igrača koji zna i može stati na loptu kad nas protivnik stisne, da se malo smirimo i dođemo do daha', pojašnjava Mario Maloča.

Momčad će u srijedu rano ujutro krenuti prema Rigi, gdje će pokušati zadržati prednost od dva gola. Ukoliko im to pođe za rukom, čeka ih ogled s Interom.

'Mi se u Rigi nećemo braniti. Dobro poznajemo igru Skonta i znamo što možemo. Ako zabijemo gol, oni će morati zabiti četiri, što je praktično nemoguće. Dvije utakmice s Interom bile bi velika nagrada za ovu generaciju, no mi o Interu ne razmišljamo, niti pričamo. Najprije nas čeka Skonto, potom gradski derbi sa Splitom, a Inter je tek treći na redu ako bog da.'

Dosta je primjedbi na propusnost Hajdukove obrane, no Maloča se nije složio s tim.

'Najbolji argument je da u dvije utakmice protiv Skonta i Pule nismo primili gol. Mislim da imamo dobru obranu, koja će rasti što sezona bude odmicala. Mogu reći kako su moji kolege stoperi Jonjić i Milović odlični igrači i da neće biti problem za koga god se trener odluči', uvjeren je Maloča.