18. KOLO PRVE HNL

Hajduk uspješno prošao i Šubićevac

08.12.2008 u 14:02

Bionic
Reading

Derbi 18. kola Prve HNL-a igran je na Šubićevcu i, baš kako smo i očekivali, Šibenik i Hajduk odigrali su vrlo dobru utakmicu, a krajnjom pobjedom od 2:1 splitski bili održali su se na bod manjka od zagrebačkog Dinama

Nakon popodnevnih, vrlo dobrih i efikasnih utakmica 18. kola Prve HNL, večernja utakmica igrana je na Šubićevcu na kojem je Šibenik ugostio Hajduk. Treći protiv drugoga na prvenstvenoj ljestvici, uz dodatak da su Šibenčani najugodnije iznenađenje ovogodišnjeg natjecanja, jamčili su dobru i uzbudljivu utakmicu. Prepuno gledalište, podijeljeno na navijače domaćih i gostiju, davalo je dodani šarm susretu, no samo do sredine prvog dijela kada su na tribinama krenule makljaže. Srećom, policija je relativno brzo smirila situaciju koja je prijetila kaosom, pa su se nogometaši i ostatak gledatelja mogli koncentrirati na dvoboj na travnjaku.

Hajduk je na startu utakmice bio malo konkretniji; češće su Splićani bili pred golom suparnika i svoju nadmoć oplodili pogotkom Nikole Kalinića u petoj minuti. Nakon primljenog gola, splitski bijeli nastavili su s napadima, no kako je vrijeme protjecalo, tako su i Šibenčani bivali sve konkretniji. No, unatoč tomu, do novog pogotka ponovno je stigao Hajduk. Kalinić je dobro prošao desnom stranom, na dva-tri metra od gol crte, posve iskosa, ubacio u sredinu, a mladi Gabrić spremno je pospremio loptu u mrežu.

I kada se već činilo da rezultatske draži neće biti, Šibenčani su preko Milanovića u 70. minuti smanjili na 1:2, a potom krenuli na sve ili ništa, po izjednačenje. U tim trenucima, i Hajduk je imao priliku riješiti pitanje pobjednika, kontrama je uništavao šibensku obranu, no Kalinić i Gabrić nisu bili precizni u odlučujućim trenucima. No ono što je Zec promašio 10-ak minuta prije kraja, spada u kategoriju 'vjerovali ili ne'. Sam, posve neometan odmjereno je pucao prema golu Subašića, ali premda je njegova pozicija bila obećavajuća, lopta je fijuknula tek koji centimetar od gola.

Do kraja susreta, rezultat se nije mijenjao, pa je tako Hajduk zaključio jesenski dio prvenstva 12. pobjedom. Samo bod zaostatka za Dinamom jamči uzbudljivo nogometno proljeće, pogotovo zato što već u prvom kolu nastavka na Poljud stižu baš zagrebački modri. No dotad još ima puno vremena, više od dva mjeseca, a pitanje je i u kakvim će sastavima igrati i Hajduk i Dinamo. Nikola Kalinić je, navodno, već na izlaznim vratima Poljuda, a njegov odlazak itekako će se osjetiti u igri Splićana.