BUGARI VELIČALI ZLOČINCE

Sarajevo: Horde zla napale Bugare i EUFOR

23.07.2012 u 15:12

Bionic
Reading

Navijački huligani u Sarajevu napali su u nedjelju navečer navijače bugarskog Levskog, a tom prigodom ozlijeđena su dvojica pripadnika europskih mirovnih snaga (EUFOR) koji su pritekli u pomoć sunarodnjacima, izvijestio je u ponedjeljak Dnevni avaz pozivajući se na izjave očevidaca i službene izvore

Nakon napada navijača Sarajeva, čija momčad ovoga tjedna igra uzvratni susret protiv bugarskog sastava u nogometnoj Europskoj ligi, došlo je do masovne tučnjave nedaleko gradske vijećnice u središtu grada.

'Za sada možemo samo reći da su dvije osobe lakše ozlijeđene, a za počiniteljima ovog kaznenog djela se traga,' izvijestili su iz MUP-a sarajevske županije.

Iz EUFOR-a su također potvrdili da je došlo do incidenta.

'Istražujemo incident, svjesni smo optužbi, sada je istraga u tijeku,' rekao je glasnogovornik EUFOR-a David Collins.

Avaz navodi da su ozlijeđeni pripadnici europskih mirovnih snaga koji su pokušali obraniti jedan autobus koji je stigao iz Bugarske s navijačima Levskog.

Brojni navijači nogometaša Sarajeva, čija se navijačka skupina naziva Horde zla organizirali su se putem društvenih mreža kako bi dočekali bugarske navijače koji su pak tijekom prvog susreta u Levskom isticali brojne uvredljive napise kojima su veličali Ratka Mladića i Arkana te zločin i srebrenički masakr nad Bošnjacima.

Za vrijeme prvog susreta zabilježeno je više izgreda u Bugarskoj, te je privedeno više navijača sarajevskog kluba.

Poruka Bugara u Sofiji koja je razbjesnila Bosance i raspirila tenzije