PILA NAOPAKO

'Prolaz preko Hajduka bio bi senzacija'

19.07.2012 u 07:30

Bionic
Reading

Uoči ogleda protiv Hajduka na Poljudu, trener Skonta Marian Pahars kazao je kako bi u Latviji bilo veliko iznenađenje kad bi njegova momčad prošla u nastavak natjecanja

Stručnjak latvijske momčadi gurnuo je Hajduk u ulogu favorita.

'Hajduk je za moje igrače velika prilika za dokazivanje u sjajnoj atmosferi. Mi smo mlada momčad, kao i Hajduk, i ovo nam je prigoda za skupljanje iskustva', kazao je trener Skonta Marian Pahars, koji je pred novinarima priznao i kako o Hajduku ne zna puno.

'Nemam previše informacija, tek da je momčad mlada i da ima dosta novih igrača. Gledao sam nekoliko utakmica iz prošle sezone, popričao sam i s Marisom Verpakovskisom, koji mi je rekao kako grad živi za nogomet, a navijači vole agresivnu, napadačku igru, čak i kad je Hajduk u vodstvu', dodao je gostujući strateg koji je čuo za Vukušića, Maglicu i Maloču.

'Unatoč tome što je Hajduk favorit, ja sam optimističan, da nisam, ne bih ni dolazio u Split. Došli smo po rezultat kojim bismo u Rigi imali šansu za sljedeći krug', pričao je Pahars, a osim Hajduka brine ga i vrućina.

'Kod nas u Latviji je 17 stupnjeva i pada kiša, u Splitu je preko 30. Mi smo u punom pogonu i dio igrača je umoran, to bi mogao biti problem.'