SAGA SE NASTAVLJA

Modrić s Realom želi u SAD, Villas-Boas: Gubimo Luku

15.07.2012 u 11:41

Bionic
Reading

Otkada je počeo ljetni prijelazni rok nema dana kada svjetski mediji ne pišu o Luki Modriću, njegovom nezadovoljstvu u Tottenhamu i želji da ode u Real Madrid. Kao da čitamo vijesti prošlog ljeta kada je umjesto Reala akter priče bio Chelsea

Saga oko transfera Luke Modrića u madridski Real zasad nije dobila svoj 'sretan' završetak i hrvatski nogometni reprezentativac morat će se, prema svemu sudeći, vratiti u London na početak predsezonskih priprema s Tottenhamom.

Novi menadžer 'spursa' Andre Villas-Boas sazvao je početak priprema za srijedu, 18. srpnja. Iako je Modrić zahtjevom za transferom pokušao pogurati posao, dogovor između dvaju klubova dosad nije postignut i kako piše As, Modrić će uskoro morati okončati 'boravak u Zadru i otputovati u Englesku'.

Problem ostaje visina odštete, budući Real nudi 30 milijuna eura i Carvalha, dok Tottenham ne pristaje na ponudu manju od 40 milijun i pokušava još podići cijenu, budući su interes pokazali Manchester United, Chelsea i PSG.

'Ipak, očekuje se da Modrićeva budućnost bude riješena sljedećeg tjedna. Iako se pretpostavlja da će se vratiti u London, Modrić ne želi ići s Tottenhamom na američku turneju (spursi kreću za Los Angeles 21. srpnja)... njegova želja je otići u SAD 29. srpnja... kao igrač Madrida', navodi As.

Razlog zašto Tottenhamov predsjednik Daniel Levy ustraje na cijeni je Joao Moutinho, veznjak Porta kojeg Villas-Boas želi dovesti kao zamjenu za Modrića, a čija odštetna klauzula iznosi 40 milijuna eura.

Portugalski trener Andre Villas-Boas ovog je ljeta, nakon otkaza prošle sezone u Chelseaju, pronašao novu londonsku 'sreću'. Došao je na mjesto trenera nogometaša Tottenhama.

No, i prije početka sezone Portugalac se našao u problemima jer je nekoliko ključnih dosadašnjih igrača na izlaznim vratima White Hart Lanea. Dakako, prvenstveno je riječ o hrvatskom nogometašu Luki Modriću, ali i nekim drugim bitnim karikama ovog kluba.

'Da, izgleda da gubim Modrića. Oko njega je priča otišla predaleko', rekao je Portugalac i dodao:

'No, ako smo već spremni na gubitak Hrvata, a vidim da tako reagiraju čelnici našeg kluba, za Rafaela van der Vaarta ću se boriti do kraja. Ne smijemo ostati i bez njega. Bio bi to ogromni dvostruki gubitak i apelirat ću na klub da zadržimo sjajnog Nizozemca.'