GOLEM GUBITAK

Velika obiteljska tragedija Igora Budana

13.07.2012 u 13:45

Bionic
Reading

Nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac Igor Budan (32) doživio je tragediju. Naime, u četvrtak u noći preminula mu je dvogodišnja kći Amber

Hrvatski nogometaš koji već godinama igra u Italiji, Igor Budan (32) proživljava svoje najteže dane. Njegova dvogodišnja kći Amber preminula je u noći s četvrtka na petak, no razlozi preuranjene smrti nisu poznate.

Talijanski mediji pišu kako je djevojčica preminula od posljedica meningitisa, no službenih informacija nema.

Povodom ove velike obiteljske tragedije oglasili su se i iz Budanovog kluba Palerma.

'Predsjednik Maurizio Zamparini i cijela klupska obitelj sada je uz Igora Budana nakon prerane smrti njegove kćeri Amber koja je preminula sinoć', stoji u kratkom priopćenju kluba.

Igor Budan prve je nogometne korake započeo u rodnoj Rijeci, za čiju je seniorsku momčad igrao dvije sezone, prije nego li je otišao put Italije u Veneciju. Zajedno s petoricom suigrača, 2002. preselio se u Palermo, nakon što je Venezia preselila u Serie B.

Od tada, nogometni ga put veže uz Palermo, iako su ga čelnici kluba redovito ili prodavali ili posuđivali u druge klubove. Tako je, nakon prelaska u Palermo, igrao i za Anconu, Atalantu, Ascoli, Parmu i Cesenu. Najbolje je partije u talijanskog ligi odigrao u dresu Parme, kada je u sezoni 2006/07. postigao 13 pogodaka.

Za hrvatsku je reprezentacije ubilježio šest nastupa, bez zapaženijeg učinka.

Iako ovo nije sportska vijest, ovom prilikom sportska redakcija tportal.hr izražava iskrenu i najdublju sućut obitelji Budan.