RUSIJA – OBEĆANA ZEMLJA

Službeno: Schildenfeld novi igrač Dinama

11.07.2012 u 21:45

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Gordon Schildenfeld (27) u srijedu je i službeno postao član moskovskog Dinama. Potpisao je trogodišnji ugovor

Nakon jedne sezone u dresu Eintrachta iz Frankfurta, s kojim je izborio ulazak u prvuBundesligu, branič iz Šibenika karijeru će nastaviti u Rusiji. U Dinamu ga, međutim, nije dočekao još jedan hrvatski reprezentativac Tomislav Dujmović budući da je prije dva dana posuđen novom ruskom prvoligašu Mordoviji. Schildenfeld će se poslije potpisa ugovora već u četvrtak priključiti novim suigračima na pripremama u Švedskoj.

'Dojmovi su sjajni. Razgledao sam grad, upoznao se s klupskom infrastrukturom - sve je odlično. Nadam se da nas čeka uspješna sezona i da ćemo pokazati najbolji mogući nogomet. Ne bojim se konkurencije, spreman sam ,'poručio je Schildenfeld u prvoj izjavi za klupsku web-stranicu.
Schildenfeld je drugi put u karijeri završio u Dinamu. Za onaj zagrebački je igrao od 2006. do 2008. godine.

'Dinamo Zagreb je poseban klub u mojoj karijeri. A ime Dinamo predstavlja brend u nogometu. Znam da je ovdje u Rusiji Dinamo znak vrhunske kvalitete. U ruskoj se ligi vodi žestoka borba između velikog broja jakih klubova. Da, Dinamo dugo nije bio prvak, nadam se da će moj dolazak pomoći da to popravimo,' uz osmjeh je dodao Schildenfeld koji je prije dolaska u Rusiju razgovarao s Dujmovićem i bivšim hrvatskim izbornikom Slavenom Bilićem koji je odnedavno trener moskovskog Lokomotiva.

'Naravno da sam razgovarao s njima, ali i s drugima. I dobio sam najbolje preporuke za grad i ruski nogomet.'

Na upit je li spreman obećati da s njim u postavi Dinamovi suparnici neće imati šanse, Schildenfeld je odgovorio:

'Spreman sam! No, prije toga se moram izboriti za mjesto u startnoj postavi.'