IGRAČI NA TORTURI

Magath radi s 'marincima': Olić je vrijedno pojačanje

07.07.2012 u 15:09

Bionic
Reading

Felix Magath poznat je kao strog trener koji inzistira na savršenoj fizičkoj pripremljenosti svojih nogometaša do koje često dolazi pomalo neortodoksnim metodama

Tako je u petak, prema pisanju Bilda, odveo igrače svog Wolfsburga, među kojima i hrvatske napadače Ivicu Olića i Srđana Lakića, na pripreme u Mornaričku školu Mürwick u Flensburgu. Ondje su 'vukovi' prolazili pravu torturu i treninge snage i izdržljivosti. Jedan od njih bio je penjanje stepenicama pod nagibom od 70 stupnjeva sa suigračem na leđima.

'Treninzi su teški. Oni koji izdrže, bit će ponosni na sebe', komentirao je napadač Wolfsburga Patrick Helmes.

Nakon teških treninga tijekom dana Magath je svojoj momčadi navečer namijenio prijateljsku utakmicu u kojoj su izmučeni 'vukovi' s 2:1 savladali danski Odense, a odlučujući je gol u posljednjoj minuti iz jedanaesterca zabio je Lakić

U toj je utakmici Olić odigrao prvih 45 minuta, a Lakić cijelo drugo poluvrijeme. A nakon dvoboja, Magath je pohvalio našeg napadača.

'Možemo vidjeti da će i Olić i Pogatetz (austrijski branič, pristigao iz Hannovera, op.a.) biti vrijedna pojačanja za ovu momčad. Obojica su fokusirani i profesionalci. Pokazuju to na treninzima i obojica rade vrlo naporno', rekao je Magath, koji je nahvalio i nizozemskog 23-godišnjeg napadača Basa Dosta pristiglog iz Heerenveena.

'Mora se vratiti u dobro fizičku kondiciju, ali uzbuđen sam zbog njega. Trebat će mu vremena da se prilagodi, ali uvjeren sam da kad to učini, da ćemo imati vrhunskog napadača'.