'DOBRODOŠLICA'

Torcidina poruka Štimcu: Izbornik = razbojnik

05.07.2012 u 22:07

Bionic
Reading

Novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac već prvog dana mandata dobio je očekivanu 'dobrodošlicu' iz svog rodnog Splita: 'Nekima cvijeće, a navijačima obično smeće! Izbornik = razbojnik', transparent je postavljen na tribinama za vrijeme trajanja malonogometnog turnira Torcida kup

Splitski navijači već godinama vode rat sa Štimcem, još od njegova mandata u Hajduku sredinom dvijetisućitih. Zamjerili su mu dovođenje Ćire Blaževića za trenera splitskog kluba, poraze od Shelbournea i Debrecena kao dvije najveće blamaže u klupskoj povijesti, a bilo je čak i njegovih fizičkih obračuna s pripadnicima Torcide.

Još prije godinu dana, kada se Štimac borio za mjesto predsjednika HNS-a, na poljudskom sjeveru izvješena je poruka 'Tko o čemu, I. Š. o poštenju'. Netrpeljivost prema Štimcu i njegovim metodama, nema sumnje, povećat će se nakon njegovog pakta sa Zdravkom Mamićem i Davorom Šukerom.

Torcida kup je, inače, najveći ljetni malonogometni turnir u Hrvatskoj, na koji se ove godine prijavilo čak 132 ekipe, a upravo se održava osamnaestu godinu zaredom. U mjesec dana trajanja turnira posjeti ga oko 40 tisuća gledatelja.