SAD I SLUŽBENO

Jordi Alba potpisao za Barcelonu

05.07.2012 u 20:24

Bionic
Reading

Katalonski gigant je Valenciji, dosadašnjem Albinom klubu, platio 14 milijuna eura odštete za igrača koji je odlično igrao na Europskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj, a u pobjedi Španjolske nad Italijom 4:0 u finalu bio je strijelac drugog gola za 'furiju'

Jordi Alba, 23-godišnji lijevi bek španjolske reprezentacije, potpisao je ugovor s Barcelonom do 2017. godine.

Katalonski gigant je Valenciji, dosadašnjem Albinom klubu, platio 14 milijuna eura odštete za igrača koji je odlično igrao na Europskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj, a u pobjedi Španjolske nad Italijom 4:0 u finalu bio je strijelac drugog gola za 'furiju'. Njegovo ime našlo se i na preliminarnom popisu za španjolsku olimpijsku reprezentaciju koja će nastupiti na Igrama u Londonu.

Alba je obavio liječnički pregled u Barceloni te nakon toga potpisao petogodišnji ugovor s klubom u čijoj je nogometnoj školi i stasao. Alba je napustio Camp Nou 2006. godine i igrao za Cornellu, Gimnastic i Valenciju. Sedam godina kasnije na velika se vrata vraća u redove aktualnog pobjednika španjolskog Kupa kralja.

Nakon što je bio predstavljen na stadionu navijačima, Alba je rekao:

'Vrlo sam sretan što sam se vratio svojoj obitelji. Hvala svima koji su omogućili realizaciju ovog transfera. Također se zahvaljujem navijačima koji su me došli pozdraviti na stadion, nisam ih očekivao u ovako velikom broju'.