ZEMAN UZEO ŽEZLO

Igračima Rome zabranjena kava

05.07.2012 u 16:23

Bionic
Reading

Novi režim prehrane zavladao je od srijede u Romi! Novi trener rimske nogometne momčadi, Čeh Zdenek Zeman, zabranio je igračima u idućih deset dana piti kavu i jesti kolače

Od svojih nogometaša 65-godišnji trener traži striktno pridržavanje novopostavljenog plana prehrane. Dugoročno mu je cilj da njegovi nogometaši u organizam unose manje ugljikohidrata i pogotovo bjelančevina životinjskog podrijetla.

Već prvog dana rada Zeman je, poznat odavno kao kontroverzni trener opsjednut fizičkom pripremom svojih momčadi, igračima dao do znanja što će od njih tražiti: podvrgnuo ih je seriji testova s naglaskom na brzinskim i eksplozivnim reakcijama, na čemu će bazirati svoj tradicionalni 4-3-3 sustav igre.

Također je svojim nogometašima skratio godišnji odmor uvevši im u pripremni proces dodatni odlazak na visinske pripreme, koje će početkom sljedećeg mjeseca, u devetodnevnom trajanju, odraditi u austrijskim Alpama. U četvrtak su inače 'giallorossi' otišli sjeverno od Rima, u gradić Riscone, na prvu fazu bazičnih priprema.

Romu je Zeman preuzeo ovog ljeta drugi put u karijeri. Vodio je prvu momčad istog kluba prije 13 godina. Stigao je iz Pescare, koju je spartanskim načinom vođenja uveo u prvu ligu osvojivši prošle sezone naslov prvaka Serije B.

Od sutra bi mu se na raspolaganje mogao staviti američki veznjak Michael Bradley, prošle sezone nogometaš Chieva. U četvrtak je reprezentativac SAD-a stigao u Rim na liječnički pregled.