SASTAO SE IO

Šuker potvrdio: Bit ćemo servis izborniku Štimcu

05.07.2012 u 16:50

Bionic
Reading

Nakon što je nešto ranije završena skupština Hrvatskog nogometnog saveza te Davor Šuker izabran za predsjednika, Vlatko Marković za počasnog predsjednika, a Damir Vrbanović za izvršnog predsjednika Saveza, počela je i prva radna sjednica novih dužnosnika

Šuker: Mi smo servis Igoru Štimcu

Iako nakon sjednice izvršnog odbora HNS-a nije htio niti potvrditi niti negirati izborničku poziciju Igora Štimca, Davor Šuker ipak je za Dnevnik Nove TV potvrdio da će 'HNS biti Štimčev servis da dohvati Svjetsko prvenstvo u Brazilu'.
Dakle, sad je i službeno...

Redovna sjednica skupštine HNS-a protekla je u skladu sa svim najavama - Vlatko Marković podnio je ostavku, ali je izabran za počasnog predsjednika, Davor Šuker preuzeo je Markovićevu funkciju, Damir Vrbanović postao je izvršni predsjednik, a ono što je, osim izbora četiri člana izvršnog odbora, važno izdvojiti jest i da je disciplinska komisija Saveza ukinula suspenziju Igora Štimca

Dakle, stekao je pravne uvjete da već na sjednici izvršnog odbora bude izabran za izbornika nogometne reprezentacije Hrvatske, odnosno Bilićevog nasljednika. I upravo je to bila jedna od točaka dvosatnog sastanka nakon kojeg su svi - ostali zakopčani, obećavši da će odluku javnosti priopćiti tek sljedećeg dana.

Naravno, to je legitimno pravo, ali pomalo je čudno da su, ako je odluka već izglasana i ako se već tjednima spekulira s imenom Igora Štimca, ostavili informaciju da se 'paca'. Ili se jednostavno želi dati vremena i Štimcu da se pripremi za svoju prvu izborničku presicu.