TRICOLORI TRAŽE IZBORNIKA

Veliki Zidane kandidat za klupu Francuske

05.07.2012 u 11:26

Bionic
Reading

Prema pisanju uglednoga pariškog sportskog dnevnika L'Equipea, predsjednik Francuskoga nogometnog saveza (FFF) Noël La Graët ozbiljno razmatra mogućnost angažmana Zinedinea Zidanea na mjesto izbornika A-reprezentacije

Zinedine Zidane, današnji sportski direktor madridskog Reala, koji inače nema nikakvo trenersko iskustvo, u nedjelju je izjavio da bi jednog dana volio voditi nacionalnu momčad čije je boje nekoć branio.

Izjava se očito dopala predsjedniku La Graëtu, koji je mogućnost zapošljavanja ponajboljega francuskog nogometaša u povijesti uzeo u obzir istog trenutka.

Nakon što se posljednjeg dana lipnja s izborničke pozicije povukao Laurent Blanc, koji je s reprezentacijom ispao u četvrtfinalu Europskog prvenstva upisavši na turniru u Poljskoj i Ukrajini samo jednu pobjedu uz dva uvjerljiva poraza, najveći je favorit istog trenutka postao Didier Deschamps. Njegove su se šanse dodatno povećale nakon što je dva dana kasnije objavio da više neće voditi Olimpique iz Marseillea.

Blanc, Deschamps i Zidane zajedno su činili okosnicu reprezentacije koja je uzela naslov svjetskog prvaka 1998. godine, kao i europsku titulu dvije godine potom.