HEROJ EMERSON

Corinthians osvojio Copa Libertadores

05.07.2012 u 08:41

Bionic
Reading

Brazilski Corinthians po prvi puta je osvojio Copa Libertadores nakon što je u uzvratu protiv argentinskog Boca Juniorsa slavio 2:0

U uzvratnoj finalnoj utakmici Cope Libertadores Corinthians je zahvaljujući dvostrukom strijelcu Emersonu s 2:0 pobijedio Bocu Juniors i osvojio prvi naslov klupskog prvaka Južne Amerike.

Brazilski prvak u drugom je poluvremenu okrunio svoju terensku nadmoć i dominaciju, te po prvi puta u povijesti postao kontinentalni klupski prvak.

Podsjetimo, prva utakmica u Argentini završila je neodlučeno 1:1, pa je Corinthiansu ovih 2:0 donijelo veliko slavlje. Od samog početka dvoboja domaći su bili aktivniji, a veliki udarac obrambenim ambicijama Boce zadala je ozljeda koljena prvog vratara Agustina Oriona koji je svoje mjesto u 34. minuti prepustio pričuvnom golmanu Sebastianu Sosi

Nakon što je prvo poluvrijeme završilo bez pogodaka u prvim trenucima nastavka Corinthians je još žešće krenuo prema gostujućim vratima. U 20. sekundi drugog poluvremena Emerson je opasno zaprijetio udarcem s desnog boka, ali je Sosa bio na visini zadatka. Ono što mu tada nije uspjelo Emerson je popravio u 54. minuti. Slobodan udarac Alexa s desne strane, Danillo je proslijedio do Emersona koji poluvolejem donosi prednost brazilskom prvaku.

Točku na i katarski reprezentativac je stavio u 72. minuti kada je iskoristio kardinalnu pogrešku braniča Boce Juniors Rolanda Schiavija presjekavši njegov loš pas što mu je omogućilo situaciju jedan na jedan s gostujućim vratarom. Smireno je 33-godišnji Emerson zabio za 2:0 svojim 5. pogotokom u natjecanju.

Osvajanjem Cope Libertadores Corinthians je izborio i plasman na Svjetsko klupsko prvenstvo koje će se u prosincu održati u Japanu.

Copa Libertadores, finale, uzvratna utakmica:

Corinthians – Boca Juniors 2:0 (Emerson 54, 72), ukupno 3:1